• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Lavrov 'Bunu yasaklayamayız' demişti! Türkiye'ye gelmek için bakın neler yapıyorlar

Yeniakit Publisher
2020-07-07 13:21:00 -
Lavrov 'Bunu yasaklayamayız' demişti! Türkiye'ye gelmek için bakın neler yapıyorlar

Türkiye ile Rusya arasında doğrudan uçuşlar başlamadığı için Türkiye'ye gelmekte güçlük çeken Rus turistler her yolu deniyor. Çok sayıda Rus turist, önce İş, eğitim, tedavi gibi amaçlar için aldıkları izin belgesiyle Belarus'a geçerek ardından Türkiye'ye geliyor.

Rusya-Türkiye hattında uçuş yasağının sürdüğü günlerde, Belarus üzerinden Türk sahillerine tatile giden Rus turistler gündemdeki yerini koruyor. Zen.Yandex sitesi, “Sınırlar kapalı, ama Türkiye’de çok fazla Rus var. Bu nasıl mümkün?” başlıklı haberle konuya bir kez daha dikkati çekti. 

Site, koronavirüs salgını nedeniyle uçuş yasağının sürdüğü bu günlerde, Rusya vatandaşlarının Türkiye’de tatil yapmalarını mümkün kılan iki popüler yol olduğuna işaret etti.

Türkiye’de konut satın alarak oturum izni sahibi olan birçok Rusya vatandaşı bulunduğu belirtilen haberde, bu kişilerin Türkiye’ye sorunsuz-sorgusuz giriş yapabildikleri hatırlatıldı. Ancak bu kişilerin, Rusya ile Türkiye arasında henüz doğrudan uçuşlar başlamadığı için, Belarus üzerinden Türkiye’ye gitmek zorunda olduklarına işaret edildi.

İş, eğitim, tedavi gibi amaçlar için Rusya’dan çıkış izin belgesi alan bazı kişilerin ise önce Belarus’taki hastane ya da dinlenme-tedavi tesislerinden (sanatoryum) rezervasyon yaptırdıkları, ardından oradan Türkiye’ye uçarak tatile gittikleri belirtiliyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye uçuşlarına izin veren Belarus üzerinden Rus turistlerin Türkiye’ye gitme ihtimalini soran bir gazeteciye, “bunu yasaklayamayacakları” yanıtını vermişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

mehmet soylu

ruslar gelsin, en iyisi onlar

EFE

ÇAR PUTİN RUS HALKININ TÜRK HALKI İLE OLAN YAKINLIĞINI, SEVGİSİNİ İYİ ANLAMSI GEREKİYOR. BEŞBİN YIL BİRLİKTE YAŞAYAN HALKI ÇARLARIN YAPTIĞI GİBİ BİR BİRİNE DÜŞMAN ETMEK, ARAYA KİN NEFRET TOHUMLARI EKMEK AHMAKLIKTIR. ÇİN YAYILMACILIĞI BAŞLADIĞINDA HER İKİ HALKIN VE DEVLETİN BİRBİRİNE ÇOK AMA ÇOK İHTİYACI OLACAK. AKILLI OL ÇAR PUTİN, HIRSIN AKLININ ÖNÜNE GEÇMESİN.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23