• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"KYK borçları silinecek mi?" sorusuna Erdoğan cevap verdi

Yeniakit Publisher
2018-06-07 10:25:00 - 2018-06-07 10:28:01

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
"KYK borçları silinecek mi?" sorusuna Erdoğan cevap verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sahurda öğrencilerle bir araya geldi. Bir öğrencinin "KYK borçları silinecek mi?" sorusuna Erdoğan, "yapmayacağımız bir şeyin sözünü vermeyelim" şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'ın Twitter'dan yaptığı paylaşıma cevap veren gençleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladığı sahur programına katılarak sürpriz yaptı. Gençlerle sahur yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan gençleri sorularını yanıtladı.

"BEN SİZE EN DOĞRUSUNU KONUŞURUM"

Erdoğan, bir öğrencinin öğrenim kredisi borçlarıyla ilgili sorusu üzerine şunları söyledi: "Ben sana Erdoğan cevabı mı vereyim, İnce cevabı mı vereyim veya diğerleri gibi mi cevap vereyim? Eğer 'Erdoğan cevabı verin' derseniz, ben size en doğrusunu konuşurum. Burs karşılıksız. Biliyorsunuz kredi, belli devlet imkanlarının gençlerimiz için üniversiteyi bitirdikten sonra onlara yeni bir süreç açabilmek için temin edilmiş bir yöntemdir. Üniversiteni bitirdin, iş bulana kadar ödeme var mı, yok.

"YAPAMAYACAĞIMIZ BİR ŞEYİN SÖZÜNÜ VERMEYELİM"

İş bulduktan sonra faizsiz, çok düşük taksitlerle o krediyi ödemeye başlar ama o, onun için aynı zamanda iş bulma garantisidir. Bu devlet de olabilir, özel sektör de olabilir. Diğer adaylar, Allah selamet versin, biz diyor sileriz. Biz 'dürüst olalım' diyoruz. Yapamayacağımız bir şeyin sözünü vermeyelim."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23