• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kuymak nasıl yapılır? Mıhlama tarifi ve mıhlama malzemeleri

"En güzel kuymak nerede yenir?" sorusu son zamanlarda "evde" olarak cevaplanmalı. Koronavirüsün insanları hapsettiği, doğayı güzelleştirdiği dönemde; evlerimizde kalarak güzel kahvaltı sofraları hazırlamak, eğlenceli bir hal aldı. Peki ama sofraları süsleyen mıhlama nasıl yapılır? Bir diğer adıyla kuymak nasıl yapılır? Damakları şenlendirecek mıhlamanın püf noktaları ve detaylarını da bulabileceğiniz, kuymak tarifi ve malzemeleri...

Yeniakit Publisher
2020-04-19 10:58:00 -
Kuymak nasıl yapılır? Mıhlama tarifi ve mıhlama malzemeleri

Kuymak ve mıhlama aynı şey mi? Yöresel olarak farklılık gösterse de ana malzemeleri aynı olan kuymak ve mıhlama aynıdır. Kuymak nasıl yapılır?

Kuymak yapımının birkaç küçük püf noktası vardır. Bunlardan birisi, unun topaklanmaması için kaşığınızın sırtıyla, suyu dökerken unu ezmenizdir. Diğer bir püf noktası ise unu iyi kavurmak ve topaklaşmamasını sağlamaktır. 

Bu arada köy mısır unu ve marketlerden alınan mısır unu farklılık göstereceği için, su miktarını göz kararı ayarlamalısınız. Topaklanmaların azaldığı ve kremamsı kıvama geldiği zaman, suyu eklemeyi bırakabilirsiniz. 

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1-1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri

Asıl tarifte trabzon peyniri kullanılsa da, evlerde bulunan kaşar peyniriyle de aynı sonuç elde edilebilir.

Öncelikle tereyağı ve margarini tavaya alın. Dilerseniz bu tarifi sadece tereyağı ile de yapabilirsiniz.

Yağ eridikten sonra, çok kızarmadan içerisine mısır ununu ilave edin. Unun ilk aşamada ayrılması korkutmasın, kaşığın ters yüzüyle ezerek kavurduğunuz takdirde topaklanma kalmayacaktır.

Unun rengi döndükten sonra içerisine su ila etmeye başlayın. Kremamsı kıvama gelene kadar hem karıştırın hem de yavaş yavaş suyu ilave edin.

Bir süre pişip, yağını salmasını bekleyin. Ardından rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin.

Birkaç kez karıştırın ve yağını salmasını sağlayın. Altı çok açık olursa dibi tutabilir, dikkat etmelisiniz.

Şimdiden afiyet olsun...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

Yaay İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23