• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kuruluş Osman'a damga vuran sahne!

Yeniakit Publisher
2021-04-22 14:43:00 -

ATV'de ekranlara gelen Kuruluş Osman dizisinin son bölümünde, Osman Bey'in savaş meydanında Bizans kuvvetlerini bozguna uğrattığı sahneler geceye damga vurdu.

ATV'nin sevilen ve en çok izlenen dizileri arasında yer alan 'Kuruluş Osman’, bu hafta 55'inci bölümüyle izleyicilerin karşısına çıktı. Yine heyecan ve aksiyon dolu yeni bölümde Osman bey ve Nikola arasındaki savaş konu olarak ele alındı. Heyecanla takip edilen 55’inci bölümünde, Nikola’nın Söğüt’e baskın planını bozan Osman Bey, savaş meydanında Bizans kuvvetlerini bozguna uğrattı. İşte geceye damga vuran o aksiyon dolu sahne...

ATV'nin en çok izlenen dizileri arasında yer alan ve başrollerini Burak Özçivit'in paylaştığı dizi, bugün 55'inci bölümüyle ekranlara geldi. Heyecan ve aksiyon dolu sahneleriyle izleyicilerin karşısına çıkan 'Kuruluş Osman', yine herkesi büyüledi.

 

55'inci bölümde; Nikola'nın Söğüt'e baskın planını bozan Osman Bey, savaş meydanında Bizans kuvvetlerini bozguna uğrattı.

Kuşatma harekatı gerçekleşti

Söğüt'ü ele geçirmek için Papa'nın ajanlarının kazdığı tünelleri kullanarak baskın yapmak isteyen Nikola, Osman Bey ve alplerini karşısında bulunca şaşkına döndü. Osman Bey kurduğu strateji ile Gündüz Bey ve Malhun Hatun'a Bizans birliklerini çembere alma görevi verdi. Osman Bey, Nikola'ya cepheden taaruz ederken, Gündüz Bey ve Malhun Hatun da alpleri ile birlikte kuşatma harekatına girişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Osman Bey Malhun Hatun'u kurtardı

Malhun Hatun'un savaşa katıldığını gördüğünde büyük hayal kırıklığı yaşayan Nikola, canını kurtarma derdine düştü. Kalonoz ise kahramanca savaşan Malhun Hatun'a hamle yaptı. Osman Bey son anda yetişerek Malhun Hatun'u kurtarırken, "Gel hele Kalonoz! Gel hele! Bakalım ağabeyin kadar dişli misin görelim" diyerek Kalonoz'a meydan okudu.

Nikola ricat bayrağını çekmek zorunda kaldı

Osman Bey, teke tek kapışmada Kalonoz'u perişan ederken; Söğüt'te tünellerin patladığını ve askerlerinin öldüğünü öğrenen Nikola, ricat bayrağını çekmek zorunda kaldı. Birliklerin çekildiğini gören Kalonoz, Bizans askerlerinin yardımıyla canını kurtardı.

"Gayrı din İslam, devlet Türk'ün oluncaya dek, yolumuz zafer adımız muzafferdir"

Bizans birlikleri panik içinde kaçarken, Osman Bey zaferi "Oyun bozuldu; kefere kendi kanında boğuldu. Yıkmaya geldikleri Söğüt onlara mezar oldu. Gayretimiz artmakta, zafer naralarımız düşman kalelerini sarsmaktadır. Gayrı din İslam, devlet Türk'ün oluncaya dek, yolumuz zafer adımız muzafferdir" sözleriyle kutladı.

Sosyal medyaya da damga vurdu

Yapımcılığını Mehmet Bozdağ'ın; genel yönetmenliğini Metin Günay'ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit'in üstlendiği 'Kuruluş Osman'ın 55'inci bölümü de seyirciden büyük ilgi görürken, sosyal medyada da en çok konuşulanlar arasında yer aldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23