• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kuru Fasulye tarifi nasıl yapılır? Etli, etsiz tarifi için lezzeti üçe katlayan cevap! İşte malzemeleri püf noktaları

Yeniakit Publisher
2023-10-10 17:20:00 -
Kuru Fasulye tarifi nasıl yapılır? Etli, etsiz tarifi için lezzeti üçe katlayan cevap! İşte malzemeleri püf noktaları

Tencere yemeklerinin vazgeçilmezi arasında yer alan kuru fasulye bir de etli olarak yapıldığında damakları şenlendiren bir lezzet ortaya çıkar.

Kuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak bazen aynı lezzeti yakalamak zor olabilir. İşte kuru fasulyenin lezzetini üçe katlamak için bazı pişirme yöntemleri:
Etli kuru fasulye seveni çok olduğu kadar sevmeyeni de olan yemekler arasında yer alır. Kuru fasulye sağlık açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Şeker hastaları için ideal bir yemek olan kuru fasulye aynı zamanda beyin sağlığı açısından da faydalıdır. Kan şekerini dengeleyerek migren ağrılarına fayda sağlar. Hamilelerin tüketmesi bebek sağlığı açısından da önemli görülür.

Etli kuru fasulye yapılışı oldukça pratiktir. Önemli püf noktalarını uyguladığınızda lezzetli bir yemek elde edebilirsiniz

Kuru Fasulye’nin lezzetini üçe katlayın! İşte lezzetli Kuru fasulye pişirme yöntemleri? Kuru fasulye yedikten sonra şişkinliği ne alır?


1. Doğru fasulye seçimi: En önemli adımlardan biri doğru fasulyeyi seçmektir. Taze ve kaliteli fasulyelerin lezzeti daha iyi olacaktır. Büyük ve parlak taneli olanları tercih etmek, lezzet açısından fark yaratır.

2. Fasulyeleri önceden ıslatmak: Fasulyeleri önceden ıslatmak, pişirme sürecinde lezzetin ve dokunun gelişmesine yardımcı olur. Bir gece önceden fasulyeleri su dolu bir kapta bekletmek, daha yumuşak ve sağlam bir kıvam elde etmenizi sağlar.

3. Baharatları eklemek: Kuru fasulyeye lezzet katmanın en iyi yollarından biri, doğru baharatları kullanmaktır. Soğan, sarımsak, biber salçası, pul biber gibi baharatlarla lezzeti arttırabilirsiniz. Bunları kısık ateşte kavurarak, fasulyeleri ekledikten sonra pişirmeye devam edebilirsiniz.

4. Uzun süre pişirme: Fasulyelerin lezzetini tam olarak alabilmesi için uzun süre pişirmek önemlidir. Yavaş pişirme yöntemiyle düşük ateşte uzun süre kaynamasını sağlamak, fasulyelerin daha kremamsı bir dokuya sahip olmasını sağlar. Ayrıca, et suyu ekleyerek de daha lezzetli bir sos elde edebilirsiniz.

5. Fasulyeleri dinlemek: Fasulyelerin pişme sürecinde dikkat etmeniz gereken nokta, zaman zaman karıştırmak ve su eklemek olacaktır. Fasulyeler suyu çektiğinde ve kurumaya başladığında, sıcak su ekleyerek yeniden kaynamaya bırakmak önemlidir. Ayrıca, fasulyelerin piştiğini anlamak için bir çatal veya bıçakla kontrol edebilirsiniz. Eğer kolayca kesilebiliyorlarsa, pişmiş demektir.
Kuru fasulye yedikten sonra ortaya çıkan şişkinlik, çoğunlukla yemekten sonra gaz oluşması nedeniyle oluşur. Bunun önüne geçmek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

1. Fasulyeleri önceden ıslatmak ve suyunu değiştirmek, hazmı kolaylaştırabilir.

2. Fasulyeleri iyice pişirmek, fasulyenin içerdiği zor sindirilebilir maddelerin daha kolay sindirilmesini sağlar.

3. Yemekten sonra biraz limon suyu sıkmak, sindirimi hızlandırır ve gaz oluşumunu azaltır.

4. Yemek sırasında yavaş yemek yemek ve iyice çiğnemek, sindirimi kolaylaştırır.

5. Maydanoz, taze nane veya taze zencefil gibi doğal bitkileri yemek sonrasında çiğneyerek tüketmek, gazın azalmasına yardımcı olabilir.

Kuru fasulyeyi lezzetli, sindirimi kolay bir şekilde pişirmek için yukarıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz. Ayrıca, yemek sonrasında şişkinlik yaşamamak için sindirimi kolaylaştıracak yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23