• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kürtaj ilacı çetesi çökertildi

Yeniakit Publisher
2016-07-13 13:57:00 -
Kürtaj ilacı çetesi çökertildi

İstanbul'da düzenlenen operasyonla satışı yasak olan kürtaj haplarını piyasaya süren çete çökertildi. Operasyonda 9 bin adet kürtaj hapı ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri internetten ilaç satışına yönelik bir ekip oluşturarak çalışma başlattı. Polis ekipleri bazı web siteleri üzerinden son zamanlarda yoğun bir şekilde doğum ve düşük ilacı satıldığını belirledi.

SATIŞI YASAK İLACA İNTERNETTEN KOLAY ULAŞILIYOR

Polis ekipleri satılan ilacın kullanımını inceleyerek ilacın 2012 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından eczanelerde satışının yasaklandığını, sadece doğum hastanelerinde heyet raporuyla sakat bebeklerin düşürülmesi için kullanıldığını tespit etti. Polis, internet üzerinden ilaçlarları piyasa süren şüphelileri incelemeye alarak, 1 ayda 257 kadının internetten bu ilacı satın aldığını belirledi.

İNTERNETTEN SATAN 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ekipler geçtiğimiz 1 ay boyunca farklı tarihlerde internetten doğum ve düşük ilacı sattıkları belirlenen 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 5 ilaca rastlandı. Polis ekipleri tarafından sorgulanan şüpheliler ilaçları aldıkları yer ve kişiler hakkında polis ekiplerine bilgi verdi. İnternetten ilaç satan 11 şüpheli savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İLAÇLAR KARGO KOLİLERİNDE BULUNDU

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ilaçları internetten satan şüphelilerin verdiği ifadeler doğrultusunda ilaçları İstanbul'da Eczacılık yapan E.A.'dan aldıklarını iddia etmesi üzerine E.A.'yı fiziksel ve teknik olarak takip etti. Polis ekipleri, şüpheli eczacı E.A.'nın işyerine Mersin Tarsus'ta bulunan bir ecza deposundan gelen kolilerde satışı yasak olan doğum ve düşük ilaçları bulması üzerine operasyon kararı aldı.

9 BİN 520 İLACA EL KONULDU

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul Bakırköy'de eczacı E.A ve Mersin Tarsus'ta ise ecza deposu sahibi B.S ile ecza deposu çalışanı Y.A.'yı yakalayarak gözaltına aldı. İstanbul'da eczacı E.A. ve Tarsus'ta Y.A.'nın evlerinde yapılan aramalarda internette satış değeri yaklaşık 1 milyon lira olan 9 bin 520 hap ele geçirildi. Mersin ve İstanbul'da gözaltına alınan 3 şüpheli Vatan Caddesi'nde bulunan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı. Ele geçirilen ilaçlar ise emniyet müdürlüğünde sergilendi.

HASTANELERE DAHA AZ İLAÇ YOLLANMIŞ

Polis ekipleri ecza deposu kayıtlarında yaptığı incelemede Türkiye'de bulunan pek çok doğum hastanesine çok sayıda ilaç yollandığını belirleyerek hastanelerle yaptığı karşılaştırma sonucunda ecza deposundaki yollanan ilaç sayısıyla hastanelerin aldığı ilaçların eşleşmediği ortaya çıktı.

FAZLA İLAÇLARI ECZACIYA YOLLADIĞINI İTİRAF ETTİ

Ecza deposu çalışanı Y.A.'nın emniyetteki ifadesinde, ilaç deposundaki evraklar üzerinde doğum hastanelerine çok sayıda ilaç yollandığını göstererek fazla ilaçları İstanbul'daki eczacı E.A.'ya yolladığını söylediği polis ekipleri tarafından öne

İLAÇLARIN ÇALINDIĞINDAN HABERİ YOKMUŞ

Ecza deposu sahibi B.S. emniyetteki ifadesinde işyerinde binlerce ilaç bulunduğunu, sadece doğum hastanelerine yollanan ilaçların deposundan çalındığından haberinin olmadığını söylediği öğrenildi.

ECZA DEPOSU ÇALIŞANI TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şüphelilerden ecza deposu çalışanı Yasin A. tutuklanırken, ecza deposu sahibi B.S ve Eczacı E.A adli kontrol talebi ile serbest bırakıldığı öğrenildi.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23