Kayseri yöresine ait kurşun aşı çorbasını evinizde yapmak isterseniz sizde bu tarifi deneyebilirsiniz.
MALZEMELER:
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
ÖNE ÇIKAN VİDEO
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
KÖFTESİ İÇİN;
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Kuru nane
HAZIRLANIŞI:
Çorbanın köftesini hazırlamak için; bulgur ve irmiği 1,5 su bardağı sıcak su ve tuz ile ıslatın, karıştırın.
Kabaran bulgura, yumurta, un, domates salçası ekleyip iyice yoğurun. Küçük misket şeklinde köfteler yapıp yuvarlayın.
Tencerede doğradığınız soğanı yarım çay bardağı sıvı yağda kavurun.
Üzerine domates-biber salçası ve sıcak su koyup pişirin.
İçine sırasıyla yaptığınız köfteleri ,haşlanmış nohut ve yeşil mercimeği ekleyip tuzda ilave edin.
Tavada 2 yemek kaşığı tereyağ ve nane ile yaptığınız sosu çorbanın üzerine dökün. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun...
Yasemin.com'dan alınmıştır.