• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kur'an'da adı geçen incirin 4 mucizevi faydası...

Yeniakit Publisher
2020-05-23 23:21:00 -
Kur'an'da adı geçen incirin 4 mucizevi faydası...

Yaz aylarının mucizevi meyvesi olan incir, çok güçlü bir lif kaynağı olmakla beraber insan sağlığına birçok fayda sağlamaktadır. Peki incirin faydaları nelerdir? İşte detaylar...

İncir, çok güçlü bir lif kaynağı olmasının yanı sıra insan sağlığına birçok fayda sağlamaktadır. Kuru olarakta tüketilebilen incir antioksidan, lif, mineraller ve vitaminler bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Uzmanlar incirin yaz aylarında düzenli tüketilmesi durumunda bağırsak hastalıkları riskinin önemli ölçüde azaldığını söylemektedir.

İncir, içerdiği az kalori ve yüksek enerji sayesinde diyet yapmak isteyenlerin mutlaka tüketmeleri gereken meyvedir. Kuran-ı Kerim'de ismi geçen incirin, yaşlanmayı geciktirdiği ve vücudun hücrelerini yenilediği bilinmektedir.

İşte incirin 4 mucizevi faydası...

- İncir doğal antibiyotik olarak bilinmektedir. İçerdiği yüksek potasyum ile birlikte yüksek tansiyonun yaşanma riskini azaltır, kalp sağlığını korur. Ayrıca incir, bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahiptir.

- İncirin cilde de birçok faydası bulunmaktadır. İçerdiği antioksidan ile birlikte ciltte oluşan akne ve sivilcelerin oranını azaltır, cilde daha sağlıklı bir görünüm kazandırır.

- K vitamini bakımından zengin olan incir kemik sağlığına birebir gelmektedir. İncir kemikleri güçlendirir, kas dokularında bulunan kolajen oranını dengeler.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

- İncir üst solunum yolu hastalıklarına ve bu hastalıkların sebep olduğu ağrılara birebir gelmektedir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23