• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kur'an Kursunda pide dayağına valilik soruşturması

Yeniakit Publisher
2023-08-25 21:42:00 -
Kur'an Kursunda pide dayağına valilik soruşturması

Amasya’da yatılı Kur'an kursunda pideleri izinsiz yediği için 20 öğrenciyi kasap genç ile belletmen darp etti. Amasya Valiliği, konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Olay, geçen Salı günü akşamı Büyükağa Kur’an Kursu'nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, binaya akşam saatlerinden sonra dışarıdan pide getirildi. Öğrenciler pidelerden yedi.

Binaya getirilen adaklık hayvanları kestiği ve kurumda resmi görevi bulunmadığı öğrenilen Berkay N. (21) iddiaya göre 20 öğrenciyi yemekhanede toplayarak 'pideleri idareden izinsiz yedikleri' gerekçesiyle sopayla darp etmeye başladı. Darp olayına kursta belletmen olarak görev yapan Tarık D. (21) de katıldı.

Ertesi sabah kurstan bir öğrenci hastaneye gitti. Vücudundaki morlukları gören doktor durumu polise bildirdi. Kurs yöneticileriyle iletişime geçen polis, 24 saat kayıt yapan güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.

Darp olayının görülmesi üzerine Berkay N. gözaltına alındı. Yaptıklarından pişman olduğu öğrenilen Berkay N. çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Belletmen Tarık D.’nin ise kurstaki görevine son verildiği öğrenildi.

Konuyla ilgili Amasya Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimiz merkez Büyükağa Kur’an Kursu'nda yatılı kalan öğrencilerimizin darp edilmesi olayı ile ilgili olarak sorumlular hakkında gerekli adli ve idari soruşturma başlatılmış olup, konu valiliğimizce titizlikle takip edilmektedir” denildi.

{relation id:1555173 slug:'kuran-kursunda-yangin-cikti'}

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

thunder

bunun adi adalet degil ,,bence bu savci ve hakimler o makamlari hak etmiyor ,en azindan iki kisiye meydan dayagi halk tarafindan uygulanmasina karar verilmeliydi..KISASta HAYAT VARDIR

Yusuf

Pide yedi diye çocuk mu döğülür oğlum ya! acımasız herifler bu nasıl din anlayışı! nasıl insafsızlık! adliyede serbest bırakmış bu nasıl adalet! Adalet ahirete kalmış.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23