Küflü peynir tüketilebilir mi?

Küflü peynir yurdumuzun birçok bölümünde severek tüketiliyor. Peki sağlığa bir zararı var mı? İşte cevabı...

13 Temmuz 2018 Cuma 17:30
Küflü peynir tüketilebilir mi?

Küflü peynir kahvaltıların vazgeçilmezleri arasındadır. Fakat yapılan araştırmalar peynirin yüzeyindeki küfün atılıp öyle tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Çünkü bu mantarlar ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor.

Fakat peynirin yüzeyinde oluşan bu küf alt tabakalara inmez. Bu yüzden peynirin küflenmeyen iç kısmının tüketilmesinde bir sakınca yoktur.

Küflü peynir üretiminde 'Penicillium Roqueforti' kullanılır. Bu madde meme kanserine neden olan Aflotoksinin oluşumunda etkilidir.

Haftanın Özeti

www.yeniakit.com.tr internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü sair içeriklerle ilgili telif hakları Uğurlu Gazetecilik Basın Yayın Matbaacılık Reklamcılık Limited Şirketi’ne aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz, yeniden yayıma konulamaz.
Haber Tarihi: 13 Temmuz 2018 Cuma 17:30

YORUM YAZ

    Günün Özeti

    Günün Karikatürü

    19 Mart 2019