• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kristal eşyalar nasıl temizlenmelidir?

Yeniakit Publisher
2018-06-20 16:15:00 -
Kristal eşyalar nasıl temizlenmelidir?

Kristal eşyalar çok toz çekmesiyle bilinir. Bu nedenle düzenli olarak temizlenmeleri ve ışıltılı görünmeleri için tozdan arındırılmaları gerekmektedir.

Kristal cam, camın içerisine kurşun katılmasıyla elde edilir. Bu nedenle daha ağır, kesimi ve yapısı itibariyle çok daha parlaktır. Kristal temizliğinde cam temizliğinde kullanılan birçok deterjan ve bakım ürünü kullanılabilir. Ancak kristallerin çizilmemesi için temizliğin özenli ve dikkatli bir şekilde yapılması gerekir.

BARDAKLAR VE SERVİS EŞYALARI

Kristal bardaklar ve servis eşyaları bulaşık makinesinde yıkamaya uygun değildir. Deterjan, parlatıcı vb. kimyasallar, kristal yüzeylerin aşınmasına ve çizilmesine neden olabilir. En iyi çözüm elde yıkamak ve nazik tüy bırakmayan bir bez ile kurulmaktır. Hem çizilmelerin hem de hasarların önüne geçmek için her bir parçayı ayrı ayrı yıkamaya, aynı kap içerisinde birden fazla kristali bir arada tutmamaya dikkat edin.

DEKORATİF OBJELER

Avizeler, biblolar, lambalar ve vazolar gibi dekoratif kristal objelerin temizliğinde hafif bir deterjan ve ılık suyla nemlendirilmiş tüy bırakmayan bir bez kullanabilirsiniz. Beyaz sirke kristal eşyaların temizliğinde kullanabileceğiniz doğal bir maddedir. Anti bakteriyel özelliklerin yanı sıra, kristallere göz alıcı bir parlaklık kazandırmaya yardımcı olur.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

TEMİZLİK İPUÇLARI:

1 tatlı kaşığı deterjan, ¼ su bardağı beyaz sirke ve bir litre ılık suyu karıştırın.

Tüy bırakmayan bir bez yardımıyla objeyi silerek temizleyin. Ağır kirli kristaller için 15- 20 dakika kadar suda bekletme yöntemini de uygulayın.

Temizlenmiş kristalleri bol su ile duruladıktan sonra tüy bırakmayan bir bez ile kurutun. Kurulanmayan eşyalar su lekelerine ve kirli bir görünüme neden olur.

Parlaklık kazandırmak için son aşamada güderi ile silip parlatın.
Büyük vazolar gibi dekoratif eşyaları temizlemek için; vazoyu ılık deterjanlı ve sirkeli su ile doldurun. İ

şlemelerin içi ve köşeler gibi erişilmesi zor alanların temizliğinde çok yumuşak kıllı bir fırça kullanın. Yarım fincan pirinci vazoya ekleyip ince bir çubukla hızlıca karıştırın.

Temizlik sonunda bol su ile durulayıp, tüy bırakmayan bir bez ile kurulayın.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23