• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Koronavirüsten yıkılan İran yeni yılın adını koydu

Yeniakit Publisher
2020-03-20 14:00:00 -
Koronavirüsten yıkılan İran yeni yılın adını koydu

Koronavirüs sebebiyle bin 433 kişinin öldüğü İran'da dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, "Yeni İran yılını, üretimde sıçrama yılı ilan ediyorum" dedi.

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD’nin uyguladığı yaptırımların İran'ı kendi kendine yeten bir ülke konumuna getirdiğini açıkladı.

Nevruz Bayramı kapsamında devlet televizyonunda canlı yayınlanan konuşmasında, Hamaney başta koronavirüs salgını ve ekonomi olmak üzere ülkenin önemli konuları hakkında açıklamalarda bulundu.

Hamaney, ABD’nin uyguladığı yaptırımlar dolayısıyla ülkesinin bütün alanlarda kendisine yetmeye alıştığını belirtirken, "Halkımız bu zorlukları cesaretle ve Allah’ın yardımıyla atlatacak. Birlik olarak çok zor bir yılı geride bıraktık. Birlik ve beraberlik gösteren bütün İranlılara teşekkür ediyorum. Yeni İran yılını, üretimde sıçrama yılı ilan ediyorum" ifadelerini kullandı.

Hamaney’in koronavirüse yakalandığı iddiaları güçlenirken, dini liderin canlı yayında sağlık durumunun iyi olduğu gözlemlendi. Ayrıca çarşamba günü Hamaney'e yakın yetkililer Reuters'e yaptıkları açıklamada söz konusu iddiaları yalanlamıştı.

Ölü sayısı bin 433'e yükseldi

İran Sağlık Bakanlığı’nın son verilerine göre, ülkede Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bin 433'e yükseldi. Vaka sayısı ise 19 bin 644'e ulaştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İbrahim Alkılıç

Gülmek serbest: Yeni yıl sıçrama yılı imiş! 

Fsm

Maşallah aynı bizim damat gibi açıklamalar yapıyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23