• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Koronavirüs son durum | Coronavirüs Türkiye’de dünyada son gelişmeler

Yeniakit Publisher
2020-03-16 11:37:00 -
Koronavirüs son durum | Coronavirüs Türkiye’de dünyada son gelişmeler

Koronavirüs son durum! Türkiye’de koronavirüs vakalarının görülmesiyle birlikte pek çok kişi internette “Koronavirüs kaç kişide var?” , “Coronavirüs son durum” , “Türkiye’e koronavirüs kç kişide var?” , “Koronavirüs ilacı var mı?” sorularının cevaplarını araştırıyor. Coronavirüs Türkiye’de dünyada son gelişmeler.

Koronavirüs son durum! Türkiye’de koronavirüs vakalarının görülmesiyle birlikte pek çok kişi internette “Koronavirüs kaç kişide var?” , “Coronavirüs son durum” , “Türkiye’e koronavirüs kç kişide var?” , “Koronavirüs ilacı var mı?” sorularının cevaplarını araştırıyor. Coronavirüs Türkiye’de dünyada son gelişmeler

Çin’de ortaya çıkan ve seyahatler aracılığıyla dünyaya yayılan koronavirüs Avrupa’da salgına dönüştü. Ülkemizde de Avrupa ve ABD kaynaklı vakalar tespit edildi. Bu gelişmenin ardından vatandaşlar sık sık internette “Koronavirüs son durum” konusunu araştırmaya başladı. İşte, detaylar.

Koronavirüs son durum | Coronavirüs Türkiye’de dünyada son gelişmeler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de 18 kişide koronavirüs tespit edildiğini duyurdu. Bu gelişmenin ardından toplu alanlarla, ülkelere giriş çıkışlarla tedbirler artırıldı. Türkiye 17 ülke ile bağlantısını kesti. Toplu organizasyonlar durduruldu. Okullar tatil edildi.

Dünya genelinde 170.178 kişide koronavirüs testi pozitif çıktı. Son rakamlara göre şimdiye kadar koronavirüs nedeniyle 6.525 kişi yaşamını yitirdi. 77.781 kişi ise sağlığına kavuştu. Ülkemizdeki 18 vakanın ise sağlık durumunun ciddi olmadığı gelen haberler arasında.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Karadağ'da OHAL

Avrupa kıtasında virüsün yayılmadığı tek ülke Karadağ'da da tedbirler alındı. Karadağ Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele Ulusal Koordinasyon Başkanlığınca alınan tedbirlere göre, yabancı uyruklu vatandaşların girişlerine izin verilmeyecek, otel, kafe ve restoran gibi hizmet veren işletmeler kapatılacak. Başbakan Yardımcısı Milutin Simovic, toplantının ardından yaptığı açıklamada, mağazaların 50 kişi, pazar ile alışveriş merkezlerinin 100 kişi sınırlamasına gideceğini belirterek, "Ülke olarak virüsün yayılmasını geciktirmek için elimizden geleni yapıyoruz. İlk vaka tespit edildiğinde virüsün yayılmasını kontrol altına almak kolaylaşacak." diye konuştu.

Lübnan'da olağanüstü hal ilan edildi

Lübnan hükümeti, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında alınacak kararları görüşmek üzere Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın başkanlığında 4 saat süren toplantı gerçekleştirdi. Başbakan Diyab, toplantının ardından Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında, "Bizler sağlık konusunda olağanüstü hal yaşıyoruz. Bu nedenle hükümet, 29 Mart'a kadar ülkede olağanüstü hal ilan ediyor" dedi. Lübnanlıların bu dönemde daha çok dayanışmaya ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Diyab, tüm vatandaşları seferberliğe davet ettiğini söyledi. Salgına karşı aldıkları tedbirler bağlamında eğlence merkezlerinin 10 gün önce, kafe ve lokantaların da birkaç gün önce kapatıldığını hatırlatan Diyab, ayrıca özel ve kamu kurumlarındaki yöneticilerden de çalışan sayısını en aza düşürmesini istediklerini kaydetti.

Başbakan Diyab, "Başvurduğumuz tedbirler, anayasaya dayalı en üst seviyedeki tedbirlerdir. Lübnan tarihinde bu denli tedbir hayata geçirilmemiştir." diye konuştu.

Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed da seferberlik kapsamında bugünden itibaren 29 Mart'a kadar geçerli olacak kararları kamuoyuyla paylaştı. Koronavirüsten korunmak amacıyla zaruri bir durum olmadığı sürece vatandaşların evden çıkmaması gerektiğini belirten Abdussamed, ülkedeki Birleşmiş Milletler gücü, diplomatik temsilcilikler ve kargo seferleri haricinde hava, kara ve deniz limanlarının 18-29 Mart tarihleri arasında kapalı tutulacağını aktardı

Bu süre zarfında kamu kurumlarının yanı sıra belediyeler ve kamu ile özel eğitim kurumlarının kapalı olacağına dikkati çeken Abdussamed, bankalar, ulaşım ve gıda sektörü dışındaki özel firma, kuruluş ve işletmelerin de kapalı olacağını ifade etti. Salgın tedavisinde veya önlenmesinde kullanılacak ithal tıbbi malzemelerden 2 ay süreyle gümrük vergisi alınmayacağını belirten Abdussamed, söz konusu ürünlerin Sağlık Bakanlığı ve diğer ilgili bakanlıklarca belirleneceğini söyledi.

Lübnan'daki son durum

Sağlık Bakanlığı son açıklamasında, ülkede Kovid-19 vakasının 99 olduğunu ve 3 kişinin söz konusu virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Peru'da Ulusal Acil Durum ilan edildi

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) "pandemi" ilan ettiği yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasına karşı Peru'da Ulusal Acil Durum ilan edildi. Peru Devlet Başkanı Martin Vizcarra, yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, "Ulusun yaşamını olumsuz etkileyen koronavirüs nedeniyle ortaya çıkan ciddi durumlardan dolayı Bakanlar Kurulunda, ulusal acil durum ilan edilmesini kapsayan kararnameyi oy birliğiyle onayladık. 15 gün geçerli olacak bu önlem, halkımızın zorunlu olarak karantinada kalmasını kapsıyor." dedi. Acil durumun geçerli olacağı süre zarfında gıda ve ilaç tedariğinin yapılacağını belirten Vizcarra, Peru Polisi ve Silahlı Kuvvetlerinin kamu hizmetlerinin garanti altına alınması için gerekli önlemleri alacağını söyledi. Halkın yalnızca temel ihtiyaçları için kamuya açık alanları kullanabileceğini söyleyen Vizcarra, "Acil durum süresince özgürlük, kişisel güvenlik, evin dokunulmazlığı, toplanma ve ulusal topraklarda geçiş ilgili anayasal hakların kullanılması sınırlandırılmıştır." ifadesini kullandı. Vizcarra, ülke sınırlarının kapatıldığını, hava, kara, deniz ve nehir yoluyla uluslararası yolcu taşımacılığının askıya alındığını ancak kargo ve ticari taşımacılığın durdurulmadığını sözlerine ekledi.

Acil durumun, temel ihtiyaçlara erişimi kısıtlamadığına dikkati çeken Vizcarra, alınan önlemlerin, eczane, banka ve temel ihtiyaçları karşılayan ticari kuruluşları kapsamayacağını vurguladı. Nüfusu 32 milyonu aşan Güney Amerika ülkesi Peru'da Kovid-19 virüsü 71 kişide görüldü.

 

{relation id:1123598 slug:'ev-yapimi-tursu-koronaviruse-karsi-korur-mu-tursu-yersek-corona-viruse-yakalanmaz-miyiz'}

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmet

Konyadaki sanayiler tatil edilsin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23