• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Koronavirüs Bilim Kurulu'ndan tepki: En büyük korkumuz...

Yeniakit Publisher
2020-03-27 09:47:00 -
Koronavirüs Bilim Kurulu'ndan tepki: En büyük korkumuz...

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu’nun üyeleri, “sumak suyunun virüse iyi geldiği” iddiasına tepki gösterdi. Üyelerin Güney Kore’de yaşanan "31. hasta” olayını örnek göstererek “Rüya ile anlatılan sumak suyu gibi önerilerin patlama etkisi yapmasından endişe ediyoruz” dediği kaydedildi.

Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu üyelerinin her gün yeni bir hurafe ile mücadele etmek zorunda olduğunu yazdı.

Yazısında Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleriyle yaptığı görüşmeyi yazan Selvi, şu ifadeleri kullandı:

Bir din görevlisi bir videoda rüyasında peygamberimizi gördüğünü söyleyen bir kadının, “Peygamberimiz ‘Sumak suyu için’ dedi” dediğini anlatıyor. Bunu da çoğunluğu üniversite mezunu olan, doktorasını yapmış eğitimli insanlar paylaşıyor. Üşenmedim, bunu Bilim Kurulu üyelerine sordum. Haberleri olmuş. Çok tepki gösterdiler. “En büyük korkumuz, Güney Kore’deki ‘31. hasta olayı’ gibi bir olayın olması. Bu tür dini duyguların istismarından dolayı bir virüs patlamasının yaşanması” dediler. Güney Kore’deki 31. hasta olayı ne?

Güney Kore’de 15 Şubat’ta yüksek ateşle hastaneye giden kadın, koronavirüs testi yapılması önerisini reddediyor. Onun yerine kilisede ayine katılıyor. Bir otelin yemek salonunda açık büfeye gidiyor. İyice kötüleşince 17 Şubat’ta başka bir hastaneye gidiyor ve test yapılıyor. Koronavirüse yakalandığı tespit ediliyor. 30 vakayı tespit edip karantinaya alan Güney Kore’de 31. hasta olarak kayıtlara geçiyor ama bir farkla: 30 hastaya kadar düzenli şekilde sayılan vakalar, 31. hastayla birlikte patlama yapıyor. Çünkü kadın ayine gittiği kilisede ve bulunduğu kalabalık ortamlarla yüzlerce insana bulaştırıyor.

Bilim Kurulu üyeleri, “Rüya ile anlatılan sumak suyu gibi önerilerin patlama etkisi yapmasından endişe ediyoruz” derken bunu kast ediyorlardı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Muzaffer

Sumak zaten üst solunum yolu hastalıkları ve bakteriye karşı olumlu sonuçlar veren bir nimet , Sumak bir çok evde kullanılan bir baharat bunun nesi patlama etkisi yapacak anlamadım. Moderm Tıp bir şey önerdi de toplum hayır mı dedi. Bu güne kadar Grip için ilaç buldunuz da bu toplum hayır mı dedi.

Ahmet Taner

Selvi efendi aşırı önemli bir kamu hizmetine imza etmiş. Olağanüstü bilimsel yaklaşım ve zekaylada kurulda sumak suyu içmekle, koreli kadının hastalığı yaymasını eş değer tutmuş ve şiddetle reddetmiş. Böyle bir analatik yaklaşım sergileyen kuruldan bir iş çıkacağına inanmak akıllara zarar. Vatandaş Sumak suyu için demiş. İsteyen içer, istemeyen içmez.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23