• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kolay talaş böreği tarifi | Tavuklu milföy talaş böreği nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2021-05-22 17:38:00 -
Kolay talaş böreği tarifi | Tavuklu milföy talaş böreği nasıl yapılır?

Talaş böreği pratik | Pratik bir börek hazırlamak isteyenler genellikle milföy hamurunu tercih ediyor. Milföy hamuru kullanarak leziz bir talaş böreği hazırlayabilirsiniz. Peki, talaş böreği için hangi malzemeler gerekli? Tavuklu talaş böreği olur mu?

Genellikle kırmızı et ile yapılan talaş böreğini tavuk ve milföy hamuru kullanarak da hazırlayabilirsiniz. İşte, tavuklu talaş böreği tarifi

Kolay talaş böreği tarifi

Malzemeler:

  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım kilo kuşbaşı tavuk
  • 1 adet kapya biber
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Tavuklu milföy talaş böreği nasıl yapılır?

Öncelikle tavukları yıkayın.

Bir tencereye sıvı yağ alıp tavuğu soteleyin.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Tavuk suyunu çekince kapya biberi doğrayıp tencereye ekleyin.

Biber yumuşayınca bezelye ve baharatları ilave edin.

Bu arada milföy hamurlarını çıkarıp yumuşamaya bırakın.

Tavuklar pişince ocağın altını kapatın.

Yumuşayan hamurların ortasına harçtan alıp, böreğe şekil verin.

Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Son olarak böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.

Talas böreğinizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23