Kızartma yaparken sıçrayan yağ etrafı kirlettiği gibi, cilde temas ettiğinde de oldukça acı verici olur. Peki yağ sıçraması nasıl önlenir? İşte öneriler...
Kızartma yaparken sıçrayan yağ etrafı kirlettiği gibi, cilde temas ettiğinde de oldukça acı verici olur. Peki yağ sıçraması nasıl önlenir?
Kızartma yapılacak yiyecekler için bir miktar kızgın yağa ihtiyaç vardır. Önceden kızdırılmış olan yağın içine ıslak vaziyette olan sebzelerin atılması yağın aşırı derece de tepkime göstererek sıçramasına neden olur. Bu nedenle mutlaka yıkanmış olan sebzeleri havlu yardımı ile kuruladıktan sonra kızgın yağa atmak gerekir. Aynı özen karıştırma kaşığı içinde geçerlidir. Mutlaka kuru olması gereken bir kaşık ya da maşa ile kızartılan yiyeceklerin karıştırma işlemi yapılmalıdır.
EKMEK İÇİ ATARSANIZ...
Kızartılacak yiyecekler önceden mutlaka tuzlanmış olsa da kızartma yağının içine de az miktar tuz atmak sıçrama ihtimalinin en aza inmesini sağlar. Ayrıca bazı sebzelerinde kızartılırken yağı aşırı sıçratma özellikleri vardır. Bu durumda yağın içine bir parça ekmek içi atmak da yağın sıçramasını engelleyecektir. Her kızartma için yeni bir kızartma yağı ve temiz bir kızartma tavası kullanmak da yağı sıçramayan kızartmalar yapabilme şansını artıracaktır.
hayatkolay.com