• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kıymalı kır pidesi | Patlıcanlı kıymalı pide nasıl yapılır?

Kıymalı kır pidesinin lezzeti, diğerlerinde olmuyor. Özellikle patlıcanla lezzetlendirilen harcı, farklı bir tat katıyor. Peki ama patlıcanlı kır pidesi nasıl yapılır? Kır pidesi malzemeleri nelerdir? Çiğ kıymadan kır pidesi yapılır mı? En leziz pide tarifini sizler için derledik. Hem kolay, hemde lezzetli bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Pide hamurunun püf noktaları sayesinde yumuşacık dış kısmı ve iç harcının vazgeçilmez tadıyla, bir deneyen bir daha denemek isteyecek! İşte merak edilen kır pidesinin tarifi...

Yeniakit Publisher
2020-08-01 11:58:00 -
Kıymalı kır pidesi | Patlıcanlı kıymalı pide nasıl yapılır?

Patlıcanlı kıymalı pide için; patlıcanları küçük küçük kesip, kıymadan sonra içerisine eklemelisiniz. Denenmiş bu tarife bayılacaksınız!

Malzemeler

  • 5, 5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1. 5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz

İçi İçin;

  • 300 gr kıyma
  • 3 adet domates
  • 1 büyük soğan
  • 1 sivri biber
  • 10 dal maydanoz
  • tuz, pulbiber, kekik, karabiber

Öncelikle mayanın içerisine sıvıları ekleyerek aktive olmasını sağlayın ve birkaç dakika sonra üzerine unu yavaşça ekleyerek cıvık bir hamur elde edin. Yoğurma aşamasında tuzu ilave edip 8-10 dakika kadar yoğurun, iyi yoğurulan hamur sonrasında elinize yapışmayacaktır.

Hamuru mayalanması için dinlendirin ve dinlendikten sonra bezelere ayırın. Bu şekilde de mayalanmasını beklerken, iç harcı hazırlayın.

Tavanızın içerisine yağ ve soğanı alıp, biberi ekledikten sonra kavurun ve kıymayı da son olarak ekleyin. Domates ve maydanozu ilave edip bir süre sonra ocaktan alın. Çok pişirmemeye özen gösterin, aksi halde hamurun içerisinde de pişeceği için, kuru olacaktır. Sulu kalması için renginin dönmesi yeterli olacaktır.

Mayası gelmiş olan hamurları uzun ince şekilde açın ve bir kaşık hazırladığınız harçtan ilave edip kenaralarından kıvırarak kapatın. 

Yağlı tepsiye dizdiğiniz hamurların üzerine yumurta sarısı sürerek 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Şimdiden afiyet olsun...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı