• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kıvamı kesik olmayan mercimek çorbası: Göz dolduran, parmak yediren çorba mideyi koruyacak

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Kıvamı kesik olmayan mercimek çorbası: Göz dolduran, parmak yediren çorba mideyi koruyacak

Akşam yemeğinizin olmazsa olmazı mercimek çorbası geleneksel göz dolduran, parmak yediren bir lezzet. Kaşıklayacağınız mercimek çorbasının detaylarında yok yok. Bu enfes kıvamlı mercimek nasıl yapılır?

Mercimek çorbası Türk mutfağının klasiklerinden olan oldukça lezzetli, göz dolduran besleyici ve yapımı kolay bir çorbadır. Hem cebini hem sağlığını koruyan harika bir çorba...

İşte geleneksel mercimek çorbası tarifi:

Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet orta boy soğan

1 adet havuç

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

6 su bardağı sıcak su (veya et suyu)

Tuz

Karabiber

(İsteğe bağlı) kimyon

Üzeri için

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (veya pul biber)

Yapılışı

Soğanı doğrayın, tencereye sıvı yağ ve tereyağını alın. Soğanı kavurun.

Unu ekleyin, kokusu çıkana kadar birkaç dakika karıştırarak kavurun.

Küp doğranmış havucu ve yıkanmış mercimeği tencereye ilave edin, karıştırın.

Sıcak suyu veya et suyunu ekleyin, karıştırın ve kapağını kapatın.

Orta ateşte 25-30 dakika kadar pişirin, mercimekler iyice yumuşasın.

Pişen çorbayı blenderdan geçirin. Gerekirse biraz su ekleyip kıvamını ayarlayın.

Tuz ve baharatları ekleyin.

Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı biberi yakın, çorbanın üzerine gezdirin.

Servis Önerisi

Yanında limon dilimi ve kızarmış ekmek ile servis edebilirsiniz.

Dilerseniz nane veya acı biber yağı da kullanabilirsiniz.

Besin değeri oldukça yüksek olan mercimek çorbasında birçok vitamin mevcut. Özellikle C, A, B, D ve B12 vitaminlerinin yüksek oranda yer aldığı mercimek çorbası, önemli mineralleri de içinde barındırır. Mercimek, midede eriyen ve kan şekerinin düzenlenmesi için sindirimi yavaşlatan çözünür lif içerir. Çözünür lif, kan şekeri seviyelerini sağlıklı tutmak için enerjinin yavaşça salınımına yardımcı olur.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23