• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kendini sürekli hasta gibi hissedenler dikkat!

Yeniakit Publisher
2018-05-16 19:44:00 -
Kendini sürekli hasta gibi hissedenler dikkat!

Kendini sürekli hasta hissedenler de hastalık hastalığı olabilir. Hastalık hastalığı vücutta bir hastalığı olmadığı halde, hasta olduğunu düşünen ve kaygı taşıyan insanlardır.

NEDEN OLUR?

Hastalık hastası olmanın nedeni tam olarak bilinmemektedir. Fakat bu konuda farklı açıklamalar vardır. Örneğin, psikiyatride bilinç dışı çatışmaların yarattığı endişenin, kaygının bedensel olarak ifade edilmesi olarak açıklanmaktadır.

BELİRTİLERİ NELERDİR?

Hastalık hastalığı olan bireyler bedenlerine o kadar yoğunlaşırlar ki, ilişkilerini, işlerini ve her şeylerini ihmal etmeye başlarlar. Hastalar, kendilerinde kaygı oluşturan bu durumu çözmeye uğraşırlar ve bu durumu çözmek için de doktorlara gidip zaman ve paralar harcarlar. Bütün bunlara rağmen iyi olduklarını kabullenmezler.

NASIL ANLAŞILIR?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hastalık hastalığının teşhisi diğer hastalıkların olmadığını görerek başlar. Bu hastalarda öncelikle organik bir hastalığın olmadığına dair bütün tetkiklerin ve muayenelerin dikkatli bir şekilde yapılması gereklidir. Çünkü bu bireylerde hem hastalık hastalığı hemde organik bir hastalık olabilir.

TEDAVİSİ NEDİR?

Hastalık hastalığının tedavisinde en önemli nokta, hastanın organik bir rahatsızlığının olup olmadığını kanıtlayacak tetkiklerin ve muayenelerin yapılmasıdır. Hastalık hastası olan bireylerde hastalığa eşlik eden organik ve ciddi hastalıklarda olabilmektedir.

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23