• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kayseri Yağlaması Tarifi- Kayseri Yağlaması Harcı, Malzemeleri, Yapılışı

Yumuşak mayalı hamur ve kıymalı iç harcı ile nefis bir lezzete sahip olan Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? Kayseri yağlamasının hamuru nasıl olmalı? Kayseri yağlaması iç harcı, malzemeleri ve yapılışına dair tüm ayrıntılar haberimizde.

Yeniakit Publisher
2020-10-26 00:40:00 -
Kayseri Yağlaması Tarifi- Kayseri Yağlaması Harcı, Malzemeleri, Yapılışı

Kayseri yağlaması, her öğün afiyetle yenebilen ve neredeyse tüm yörelerdeki insanların severek yediği Kayseri yöresinin melhur olan bir yemeğidir. Kayseri yağlaması nasıl yapılır? İşte nefis kayseri yağlaması tarifi...

Kayseri Yağlaması Tarifi

Malzemeler:

3 su bardağı ılık su

1 küp yaş maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Aldığı kadar un

İç malzemesi;

400 gr dana kıyma

Sıvıyağ

2 adet orta boy soğan

5-6 adet sivri biber

2 adet domates

1 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı biber salçası

Tuz

Karabiber

Üzeri için:

Yoğurt sarımsak sos

Kayseri Yağlaması Yapılışı:

Öncelikle hamuru mayalayalım.

Bunun için ılık su, maya, tuz, sıvıyağ ve şekeri alıp, maya çözünene kadar karıştırın.

Ardından unu kontrollü olarak ekleyin.

Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.

Üzerinin kapatarak mayalanmaya bırakın.

İç malzemesini hazırlayın.

Kıymayı sıvıyağ ile kavurun.

Tuz ve karabiberinin katın.

İnce ince doğradığınız soğanları ekleyip kavurun.

Ardından sivri biberleri katarak kısık ateşte kavurma işlemine devam edin.

Salçaları ekleyin.

En son da minik mink doğradığınız domatesleri ekleyin.

10 dakika daha kavurun.

Tencerenin kapağını kapatın.

Bir kenara alın.

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.

En son üzerinin bir bezle örtün.

Teker teker bezeleri açın.

Açtığınız bezeleri yanmaz tavada önlü arkalı pişirin.

Lavaşların pişmesi bittikten sonra her araya kıymalı sostan sürerek, üst üste dizin.

Kıymalı harç bittiğinde işlem tamam demektir.

Servis ederken üzerine yoğurtlu sarımsak sostan gezdirin.

İnce kıyılmış maydanozla da süsleyin.

Afiyet olsun…

Püf Noktası:

Kayseri yağlaması sıcakken anında tüketilmelidir.

Servisten önce kıymayla birleşen ekmekler yumuşayabilir.

Siz bu durumu yaşamamak için ekmekleri ve içi önceden hazırlayıp, servis öncesi sadece kıymalı harcı ısıtıp ekmeklerle buluşturabilirsiniz.

Hamurun 20dakika mayalanması yeterlidir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

Yaay İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23