Kayısının tam mevsimi...Dalından kopmuş taze kayısıları bekletmeden yapılacak en iyi alternatiflerden biri marmelat.... İşte mis gibi bir kayısı marmelatı tarifi...
MALZEMELER
1 kilo kayısı
500 gr şeker
Yarım limon
YAPILIŞI
1. Kayısı marmelatı yapmak için ilk iş kayısıları yıkamak.
2. Yıkanan kayısıları ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkarın.
3. Tencereye tepeleme su koyun ve kayısıları içine atın. Orta ateşte pişirin.
4. Su kaynamaya başladığında üzerine toz şeker ekleyin ve kayısılar yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam edin.
5. Kayısılar piştiğinde blenderdan geçirin ve limon suyu da ekledikten sonra bir 5-6 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın.
7. Kayısı marmelatı sıcakken kavonazlara koyun ve ters çevirin.
8. 1 gün beklettikten sonra kayısı marmelatını tüketebilirsiniz.