• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kayısı marmelatı tarifi

Yeniakit Publisher
2018-06-20 23:12:00 -
Kayısı marmelatı tarifi

Kayısının tam mevsimi...Dalından kopmuş taze kayısıları bekletmeden yapılacak en iyi alternatiflerden biri marmelat.... İşte mis gibi bir kayısı marmelatı tarifi...

MALZEMELER

1 kilo kayısı
500 gr şeker
Yarım limon

 

YAPILIŞI

1. Kayısı marmelatı yapmak için ilk iş kayısıları yıkamak.

2. Yıkanan kayısıları ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkarın.

3. Tencereye tepeleme su koyun ve kayısıları içine atın. Orta ateşte pişirin.

4. Su kaynamaya başladığında üzerine toz şeker ekleyin ve kayısılar yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam edin.

5. Kayısılar piştiğinde blenderdan geçirin ve limon suyu da ekledikten sonra bir 5-6 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın.

7. Kayısı marmelatı sıcakken kavonazlara koyun ve ters çevirin.

8. 1 gün beklettikten sonra kayısı marmelatını tüketebilirsiniz.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23