• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Katil Esed ateşle oynuyor

Yeniakit Publisher
2020-01-29 12:09:00 - 2020-01-29 12:09:58
Katil Esed ateşle oynuyor

Katil Esed rejimi arkasına aldığı Rusya ve İran’ın desteğiyle İdlib’de varılan anlaşmayı hiçe sayarak diplomatik girişimleri sabote ediyor. İdlib’deki sivilleri havadan ve karadan bombalayan Esed rejimi binlerce sivilin Türkiye sınırına göç etmesine sebep olurken, diğer taraftan da TSK’nın konuşlandığı gözlem noktalarının etrafını kuşatmaya çalışıyor.

 Göksel Çağlav  Ankara 

Katil Esed rejimi, Rusya ile Türkiye arasında varılan İdlib ateşkes anlaşmasını hedef alarak, sivillerin yaşadığı alanları vururken, bir yandan da İdlib’de TSK tarafından kurulan Türk gözlem noktalarını kuşatmaya çalışıyor. İranlı milisler ve Rusya’nın desteği ile halkına zulmeden rejim güçleri Türkiye ile Rusya arasında imzalanan İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki ateşkes anlaşmasını Rusya’ya rağmen çiğneyerek tüm diplomatik girişimleri sabote ediyor.

“Türkiye’nin müdahalesi kaçınılmaz oldu”

Konuyu gazetemiz Akit’e değerlendiren ASSAM güvenlik uzmanı emekli Albay Ersan Ergür, Türkiye ile Rusya’nın bölgedeki çatışmaların siyasi çözümle sonuçlandırılmasına yönelik bir mutabakat sağladığını belirterek, “Ancak rejim unsurları, siyasi çözüm aşamasında masada elini güçlendirme adına maalesef Rusların da göz yumması ve desteğiyle muhalifleri bombalamaya ve sivil halkı bölgeden göçe zorluyor. Rejimin bu faaliyetlerinin durdurulması için Türkiye’nin Silahlı Kuvvetleriyle müdahale etmesi artık kaçınılmaz oldu. Çünkü bu anlamda Türkiye’nin gözlem noktalarının kuşatılması ve muhalif halk unsurlarıyla bağının kesilmesi Türkiye’nin bölgeye olumlu anlamda müdahalesini engelliyor” görüşünü dile getirdi.

Türkiye’nin Rusya ile sadece Suriye kapsamında değil Libya ve hatta TSK Hava savunma sistemleri anlamında S400’lerin alınmasıyla başlayan bir müttefiklik ilişkisi bulunduğunu hatırlatan Ergür, “Üstelik Türkiye bunu NATO anlamında müttefik olduğu ülkelerin milli menfaatlerini boşa çıkarmadan yapıyor. Türkiye Suriye’de rejim unsurlarına müdahale etmeyi en son, belki de tercih edilmemesi gereken bir yaptırım olarak değerlendiriyor. Ancak şu da bir gerçek ki rejim unsurlarının Türk gözlem noktalarının hayatiyetine müdahale ettiği anda bu karşılık kararlılıkla verilecektir. Artık masada elde edildiği düşünülen kazanımların hayata geçirilmesi için Türkiye, İdlib Bölgesinde uçuşa yasak bölge ilan edip bu bölgede uçacak rejim hava kuvvetlerini düşürmeli ve karşılık vermelidir” dedi. 

Rusya’nın net bir baskı kurmasını sağlamalıyız

Rejim güçlerinin Türkiye’nin karşısında durabilecek bir gücü kalmadığını hatırlatan Ergür, “Bir diğer seçenek de Türkiye ile Rusya’nın Libya’da ki menfaatlerine de vurgu yaparak, İdlib konusunda rejim unsurlarının saldırılarını durdurması yönünde net bir baskı uygulamasını istemesidir. Türkiye bu noktada kararlılığını Ruslara da ifade etmeli ve gerekirse rejim unsurlarının bombalama yapan silah sistemleri bertaraf edilmelidir” değerlendirmesinde bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Muhammet emin

Yıllardır aynı başlık yok ateşle oynuyor yok uyarıldı.

Halil

Esada bu saat,den sonra kimse birsey yapamaz arkasında kapı gibi rusya var
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23