• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Katar'dan Darbe girişimi açıklaması

Yeniakit Publisher
2016-07-21 14:51:00 -
Katar'dan Darbe girişimi açıklaması

Katar Emiri, Hükümeti ve halkına bu süreçte sergiledikleri dayanışmaya teşekkür etmek amacıyla 19 Temmuz’da bir toplantı düzenledi.

Doha Diplomasi Kulübü’nde düzenlenen ve çok sayıda Katarlı ile Katar’da ikameteden yabancı uyruklu kişilerin katıldığı toplantı, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitlere 1 dakikalık saygı duruşu ve iki ülkenin İstiklal Marşı’yla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından söz alan oturum başkanı ve Katar Türk Birliği Başkanı Atilla Kuruçayırlı; Katar Devleti ve halkının her daim kardeş ülke Türkiye’nin yanında olduğunu ve bu süreçte sergiledikleri dayanışmaya teşekkür etmek amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini ifade etti.

Türkiye-Katar ilişkilerinin bölge için örneklik teşkil ettiğini, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani tarafından gönülbirliği, ruh birliği ve vizyon birliği üzerine inşa edildiğini dile getirdi.

Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Ahmet Demirok, toplantıda yaptığı konuşmada, Katar’ın darbe girişimini kınayan ülkeler arasında olduğunu hatırlattı.

Türkiye’deki Alternatif Bank’ın (ABank) sahibi ve Katar’ın Türkiye’deki en en büyük özel sektör yatırımı yatırımcısı olan Commercial Bank of Qatar’in Yönetim Kurulu Danışmanı Sayın Abdulla Al Raisi; “Türkiye’ye sadece sermayemizi değil, sevgimizi yatırdık” diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Turkish Community (Türk Birliği) Sağlık Yatırımları Başkanı ve Türkiye’nin Katar’daki en büyük özel yatırımı olan Turk Hastanesi’nin sahibi Dr. Volkan Uygunucarlar; “Cumhurbaşkanlığı, Başkumandanlık vasıflarından da öte Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderlik vasfı ile milletimiz hiçbir endişe taşımadan, en ufak bir kaygı duymadan bu hain teröristlere gereken cevabı vermiştir. Yaşadığımız her acı da her zaman tüm yüreği ile Türk Milletinin yanında olan Sayın Şeyh Tamim Bin Hamad Al Thani’ye ve Katar halkına bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

BM Katar İyi Niyet Elçisi Mubarek bin Muhammed El-Hıyareyn de “Katar halkı herkes için bir kabus olan başarısız darbe girişimine karşı tavır aldı.” ifadelerini kullandı.

Turkish Community (Türk Birliği) Spor Elçisi ve Katar Ligi ekiplerinden Umm Salal’ın Teknik Direktörü Bülent Uygun; Türkiye’de hainler tarafından planlanan sözde darbe soytarılığına yüce Türk milletinin esarete teslim olmadan Reis-i Cumhurumuz Recep Tayip Erdoğan önderliğinde cesaretiyle bir kez daha tarih yazdılar. Türkler bitti demeden bitmediğini dünyaya bir darbenin nasıl bertaraf edilebileceğini göstermiş oldular.

Demokrasi kazandı, İslam sancaktarı Türk milleti diz çökmeden vatan millet bayrak ve demokrasi için yürekleriyle tarih yazmışlardır. Tüm şehitlerimize rahmet yaralılara da Allah’tan şifa diliyorum. Bu zor süreçte Ortadoğu’daki kardeşimiz olan Katar Devleti ve Katar Emiri Sayın Şeyh Tamim Bin Hamad Al Thani’ye esirgemediği destekten dolayı kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Türk milleti ilelebet bu duruşlarını asla unutmayacaktır” diye konuştu.

Ortadoğu’nun en önemli ailelerinden Shammer’i Aşireti Lideri Sayin Nawaf Hemoud Al Maghames; Aşiretimiz 1700’li yıllardan, Kut’ül Amare zaferi de dahil olmak üzere hep Osmanlı’nın ve Türklerin yanında olmuştur ve olmaya sonuna kadar devam edecektir.

Türkiye sadece Ortadoğu’nun değil, İslam Dünyasının lideridir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Emirimiz Sayın Şeyh Tamim Bin Hamad Al Thani’ye bu iki ülkeyi ve milleti tekrardan bir araya getirdikleri için şükranlarımı sunuyorum. Dualarımız Türkiye ve Türk halkı için diye konuştu.

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23