Dünyanın en çok tüketilen meyvelerinden olan ve yaz aylarının vazgeçilmezi karpuzun faydaları saymakla bitmiyor.
Karpuz içerdiği farklı mineral ve vitaminler sayesinde insan vücuduna oldukça faydalıdır.
Yaz aylarının vazgeçilmesi karpuz A vitamini deposudur ve bu sayede gözlerin retina pigmentleri üretmesine yardım eder.
Beta karotenden zengin karpuz gece körlüğü riskini azaltır.
C vitamininden zengin karpuz kanserden korur.
Karpuz potasyumdan zengindir ve bu sayede sinir sistemi dokularını güçlendirir, kas ağrılarına ve uykusuzluğa iyi gelir.
İdrarda oluşan enfeksiyonları önleyen karpuz böbreklerin de daha iyi çalışmasını destekler.
Sıcak havalarda tüketilen karpuz beyin kanamalarından ve kalp sorunlarından korur.
Bol miktarda B6 içeren karpuz depresyondan korur.