• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karnıyarık tarifi, nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2021-10-30 12:24:00 - 2021-10-30 13:27:43
Karnıyarık tarifi, nasıl yapılır?

En lezzetli yemeklerinden biri olan Karnıyarık tarifi.

En lezzetli yemeklerinden biri olan Karnıyarık tarifi. 

Malzemeler

  • 6 adet küçük boy patlıcan 
  • 3 adet sivri biber
  • Kıymalı Harç İçin;
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • 200 gr kıyma
  • 1 çay bardağı sıcak su

Sosu İçin;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

Yapılışı

Patlıcanları çizgili soyup, 30 dk.tuzlu suda bekletin. Suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın. 3 adet biberi de yağda kızartın. Tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun ve biberleri, sarımsağı ekleyerek 3 dakika daha kavurun. Küp küp doğramış olduğunuz 2 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın. Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dk kaynatın. Tepsiye patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine ortadan ikiye kestiğiniz çeri domatesi ya da 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın. Kızarttığımız biberlerden birer tane koyun. Uygun bir kapta 1 kaşık salçayı, 1 su bardağı sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin. Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 25 dk pişirin. Afiyet olsun.

 

  
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23