• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karantinada yeni dönem! Ev ortamı karantinaya uygun olmayan hastalar yurtlarda kalacak

Yeniakit Publisher
2020-04-23 09:09:00 - 2020-04-23 09:46:55

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Karantinada yeni dönem! Ev ortamı karantinaya uygun olmayan hastalar yurtlarda kalacak

Türkiye'nin 81 ilindeki KYK yurtları Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesinde adeta öncü rol üstlendi. Yurt dışından gelen binlerce Türk vatandaşı önce KYK yurtlarında 14 gün misafir edildi ve salgının yayılmasının önüne geçildi. Yeni dönemde evde izolasyonunu sağlamayacak, kendine ait odası ve tuvaleti olmayan koronavirüs hastaları yurtlarda kalabilecek.

Çin'de ortaya çıkan ve daha sonra Avrupa'ya yayılan koronavirüs salgını ile mücadelede öncü rol üstlenen kurumlardan biri de Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) oldu.

Koronavirüs vakalarının çok fazla olduğu İtalya, Fransa, İspanya ve İngiltere gibi ülkelerden gelen on binlerce Türk vatandaşı bu yurtlarda misafir edilerek, salgının yayılmasının önüne geçildi.

Tek kişilik odaların ve lavaboların olduğu KYK yurtları otel odalarını aratmazken, vatandaşların da övgüsünü aldı.

Yeni döneme geçiliyor

Bugüne kadar yurt dışından gelenlerin karantinaya alındığı yurtlar, salgın ile mücadelede kritik bir rol daha üstleniyor.Yeni dönemde koronavirüs testi pozitif çıkan ancak evde izolasyon ortamı olmayan hastalar KYK yurtlarına yerleştiriliyor. Evinde yaşlı ya da kronik hastası olanlar ve kendisine ait odası ve tuvaleti olmayanların tedavisine bu yurtlarda devam edilecek.

Bilindiği üzere, koronavirüs testi pozitif çıkan hastaların büyük bölümü bu rahatsızlığı hafif semptomlarla atlatıyor. Hayati riski olmayan hastalardan, evlerde kendilerini izole etmesi ve 14 gün süre boyunca çevresi ile temas kurmaması isteniyor. Bu çerçevede hastanelerde koronavirüs tedavisi gören koronavirüs hastalarının oranı yüzde 5 civarında.

Yurtlarda tedavi süreci devam ediyor

Yurtlarda misafir edilen koronavirüs hastaları, Sağlık Bakanlığı'nın uyguladığı evde tedavi yöntemi ile benzer bir süreçten geçiyor.

Hastalar aile hekimleri tarafından her gün aranıyor ve semptom bilgileri Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan sisteme işleniyor.

Hastalara il ve ilçe sağlık müdürlüğü koordinasyonu ile ilaç temin ediliyor. Hastaların tedavi süreci yakından takip ediliyor.

Öte yandan, test sonucu pozitif olan hastaların yapması gerekenler anlatılıyor ve cezai sorumluluklarını içeren bir forum imzalatılıyor. (Yeni Şafak)

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Cüneyt beyaz

Doğrusu bu zaten, ilacı verip eve göndermek hata idi,herkes 4+1 çift banyo çift tuvalet evde yaşamıyor

COŞKUNAKADEMİ

BU HÜKÜMETİN VE REİSİMİZİN HAKKI ÖDENMEZ.OLMASA HALİMİZ HARAPTI FARE YİYORDUK FAREEE
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23