• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karanlık hesaplar hekimlerin canına tak etti

Yeniakit Publisher
2020-10-06 09:36:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Karanlık hesaplar hekimlerin canına tak etti

21 Tabip Odası ve 7 Hekim Derneği, Türk Tabipleri Birliği’nin kendilerini temsil etmediğine dair ortak bildiri yayınladı.

 Yeni Akit  Ankara 

Ortak bildiriye imza atan Aksaray, Amasya, Çorum, Erzurum, Kars, Iğdır, Ardahan, Bayburt, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Tokat ve Yozgat Tabip odaları ile 14 Mart Tıbbiyeliler Derneği, Ankara Tabip Odası Hekimiz Biz Grubu, Antalya Tabip Odası Önce Hekim Birliği Grubu, Hekim Hakları Derneği, İstanbul Tabip Odası Cumhuriyetçi Hekimler Grubu, İzmir Tabip Odası Hekim Güçbirliği Grubu ve Milliyetçi Hekimler Derneği, Türk Tabipleri Birliği’nin, 72. Büyük Kongre’de merkez konseyi tarafından başkan seçilen Şebnem Korur Fincancı hakkında yaptıkları yazılı açıklamada, “Türk Tabipleri Birliği Başkanı bizi temsil etmiyor” dediler.

Şaibesiz yönetici şart!

Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Türk Tabipleri Birliği, 6023 sayılı yasayla kurulmuş, ülkemizdeki hekimlerin en köklü ve meşru meslek kuruluşudur. Birliğimizin öncelikli amacı, hekim haklarını korumak, hekimler arası dayanışmayı artırmak, halk sağlığını iyileştirmeye ve sorunlarını gidermeye yönelik bilimsel çözümler üretmektir. Türk Tabipleri Birliği’nin yasal misyonu doğrultusundaki çalışmaları, hem toplumun sağlığının iyileştirilmesini hem de ülkemizde hekimlerin haklarının kazanılmasını ve saygınlığının artmasını sağlayacaktır. Başta Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Başkanı olmak üzere, hekimleri temsil makamındaki insanların, bu makamı taşıyabilmesi için şaibesiz bir geçmişe ve bununla uyumlu kişilik, tavır ve duruşa sahip olması zorunludur.”

Bizi temsil etmiyor

“Sadece seçilmiş olmak kimseye meşruiyet kazandırmaz; meşruiyet liyakati de gerektirir” vurgusu yapılan açıklamada, şöyle denildi: “72. Büyük Kongre’de seçilen yeni Merkez Konseyi tarafından başkanlığa getirilen Dr. Şebnem Korur Fincancı, hekim haklarını savunmaya ve halk sağlığını iyileştirmeye yönelik değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğine, ulusal çıkarlarına ve kamu vicdanına aykırı eylem ve söylemleriyle öne çıkmış bir kişiliktir. Sadece seçilmiş olmak kimseye meşruiyet kazandırmaz; meşruiyet liyakati de gerektirir. Bu nedenle, mevcut Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ve Başkanı’nın bizleri temsil etmediğini ve kendileriyle mücadelemizin demokratik olarak süreceğini meslektaşlarımıza ve kamuoyuna ilan ediyoruz.”
Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Faik Hekimbaşı

Sandıktan çıkmış seçilmiş insanlara saygı duymak lazım. Girin sizde seçime seçilirseniz siz yönetin. Madem sandığa gömülmüşsünüz, madem şuan yönetenler seçilerek iş başına gelmiş, sandığın iradesine saygı göstereceğiz.

ziyag

sıkıntı genel kurul zamanı kimse götünü kaldırıp oy kullanmaya gitmiyor, ondan sonra da konuşuyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23