• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kansız soykırım finansörü

Yeniakit Publisher
2015-06-23 07:51:00 - 2015-06-22 23:10:06
Kansız soykırım finansörü

Birçok ülkede kanlı çatışmalarla ve soykırım yoluyla nüfus artışını frenleyen Batı, Türkiye’de ise yıllarca, Koç ailesinin kurduğu Aile Planlaması Vakfı aracılığıyla ‘kansız soykırım’ uyguladı. Başarısından dolayı vakfın kurucusu Vehbi Koç’a BM tarafından 1994’te ödül bile verildi...

MUHAMMET KUTLU / ANKARA - Koç Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, “Nüfus 80 milyon kişiye doğru gidiyor. Bu bize büyük bir ayak bağı oluyor. 50-60 milyonda kalsaydık çok daha zengin olurdu bu ülke” diyen Rahmi Koç’a tepkiler sürüyor.

EROL YARAR: KOÇ’UN SÖYLEDİKLERİNİN DÜNYADA KARŞILIĞI YOK

MÜSİAD Kurucu Genel Başkanı işadamı Erol Yarar, Rahmi Koç’un 50-60 milyonun üzerindeki nüfusun ayak bağı olacağı yönündeki ifadelerine karşı çıkarak, “Bunların söylemiş oldukları konunun dünyada karşılığı yoktur. Dünyada nüfusun artması değil, yaşlanması en büyük sorundur. Ülkeler bu nedenle doğumu azaltmak değil artırmak peşindeler. Demografi ilminde nüfus büyük bir üstünlük aracı olarak gözüküyor. Ülkelerin nüfusunun çok ve güçlü olması avantaj olarak görülüyor. Çin, Hindistan gibi yüksek nüfuslu ülkeler, nüfuslarının büyüklüğünden dolayı dünyada itibar görüyorlar. Ayrı bir inceleme konusu oluyorlar” diye konuştu.

“JAPONYA YOĞUNLUĞUNDA OLSAK NÜFUSUMUZ 200 MİLYON OLMALIYDI”

Gazetemize yaptığı değerlendirmede, “Türkiye’ye geldiğimizde iki açıdan bakmak lazım” diyen Erol Yarar şunları söyledi: “Bir; ülkemizin yüzölçümü bu nüfus yapısını kaldırabilecek durumda mı? Biz Japonya’nın yaklaşık 2.5 kat büyüklüğünde bir ülkeyiz. Almanya’nın iki katı büyüklüğündeyiz. Ama Japonya’nın nüfusu 130 milyon, Türkiye’nin 80 milyon. Yani Japonya kadar yoğun bir ülke olsak, 200 milyon nüfusumuz olması gerekirdi. Demek ki arazi büyüklüğü açısından, fiziki olarak değerlendirildiğinde, bizim böyle bir endişeye kapılmamıza sebep olacak veriler yok. Demek ki söylenenin dünyadaki bilimsel veriler ışığında bir karşılığı bulunmamaktadır. İnancımız açısından baktığımız zaman da, Allah Kur’an-ı Kerim’de ‘Biz arzda yarattığımız her şeyin rızkını da yarattık’ diyor. İnancımız açısından baktığımızda da insanoğlu en değerli varlıktır ve kendi rızkını bulabilme kabiliyetiyle donatılmıştır. Alternatif çözümler bulabilme kabiliyeti vardır.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“ALLAH’IN VERDİĞİ DENGEYİ KİM BOZMAYA KALKARSA BİR BELAYLA KARŞILAŞMIŞTIR”

Yarar, “Eğer amaç kaliteli insan yetiştirmeye odaklanmak ise, bu nüfusu azaltarak değil, fırsat eşitliği oluşturarak, zenginle fakir arasındaki uçurumu ortadan kaldırarak olur. Bugün Çin bile nüfusunu kontrol etmekten vazgeçiyor. Allah’ın vermiş olduğu doğal dengeyi kim bozmaya kalkarsa, bir belayla karşılaşmıştır. Avrupa’da da nüfusun yaşlanmasından dolayı sosyal güvenlik kurumları çökmüştür” dedi.  

ALDEMİR: ANADOLU İNSANI KONTROL ALTINDA TUTULMAK İSTENİYOR

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir ise, şunları söyledi: “Kanaatimce Koç’un bu meseledeki çalışmalarının arka planı, Anadolu’nun imparatorluk bakiyesini bağrında taşımasındandır. Batı aynı nüfus planlamasını Afrika’da, Asya’da, Bangladeş’te yapmıyor. Endonezya’da, Malezya’da, Hindistan’da böyle bir çalışmayı öne çıkarmıyor. Türkiye’de doğan her çocuk ecdadının mirasının içinde doğuyor. Kendilerine zulmetmiş, imparatorluğunu dağıtmış, Batı’ya doğal bir önyargıyla dünyaya geliyor. Bu açıdan baktığımız zaman Türkiye’deki bir nüfus planlaması, aslında İslam dünyasının gelecek tasavvuruyla doğrudan ilgilidir. Bugüne kadar sürdürdüğümüz AB müzakerelerinde, bu konu özellikle gündeme gelmiş, ancak Türkiye’deki genç nüfusun eğitimini konu edinen eğitim başlığı hiç gündem edilmemiştir. Burada ciddi bir üst akıl çalıştırılıyor. Bizim İslam dünyasının yeniden adalet ve merhametle buluşmasının koçbaşı olan Anadolu insanı, her açıdan kontrol altında tutulmak isteniyor. Koç’un yaptığı da, bu amaca hizmet etmektedir.”

BOSNA’DA SİLAHLI, TÜRKİYE’DE DOĞUM KONTROLLÜ NÜFUS PLÂNLAMASI

Vehbi Koç’un 1985 yılında bir grup işadamı, akademisyen, iş ve işveren kuruluşları temsilcileri ile birlikte kurduğu Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı, Türkiye’nin nüfusunun hiç de fazla olmadığı bir dönemde nüfus planlaması kampanyaları yürüttü. Türkiye’nin nüfusunun düşürülmesi için milyonlarca dolar harcanarak medyada kampanyalar gerçekleştirildi. Rahmi Koç, Türkiye’nin nüfusunun 50-60 milyonu geçmemesi gerektiğini belirtirken, babası Vehbi Koç’un, nüfusu kontrol amacıyla vakıf kurduğu 1985 yılında nüfusun 50 milyon 664 bin kişi olması dikkat çekiyor. Bu durum, Koç’lara aslında 50 milyonun da fazla olduğunu gösteriyor.

 BM‘DEN VEHBİ KOÇ’A ÖDÜL 

Vehbi Koç’un Türkiye’nin nüfusunu düşürme çabaları karşılıksız kalmadı. Dönemin BM Genel Sekreteri Boutros Gali tarafından ödüllendirildi. Koç Holding resmi internet sayfasında kurucu Vehbi Koç’un aldığı “Dünya Nüfus Planlaması Ödülü”ne, “1994’te Birleşmiş Milletler Teşkilatı, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı’nı ve başkanını başarılı çalışmalarından dolayı ödüllendirdi. Dünya Nüfus Planlaması Ödülü, 14 Haziran 1994’te, Boutros Gali tarafından Vehbi Koç’a verildi” ifadeleriyle yer veriliyor.

 VAHŞETİN ADI BM-SIRP

Vehbi Koç’a, Türkiye’nin nüfusunu düşürdüğü için ödül veren BM Genel Sekreteri Boutros Gali’nin görev süresi içinde Sırplar Bosna’da 60 binin üzerinde kişiyi katlederek korkunç bir nüfus planlaması yapmışlardı. Srebzenitza’da Potaçari kampında bulunan Boşnaklar, 11 Temmuz 1995’te, Hollandalı BM askerleri tarafından silah zoruyla dışarı çıkarılarak kendilerini kuşatan Sırpların önüne atıldılar. Sırplar 6 gün içinde yaklaşık 8 binden fazla genç ve yetişkin erkeği katletti.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23