• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli mahlepsiz sirkeli kandil simidi tarifleri ve malzemeleri

Bugünün kandil günü olması nedeniyle kandil simidi yapımı internette araştırılan tarifler arasında yer alıyor. Peki, kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi malzemeleri nelerdir? Tercihe göre değişen ve mahlepli/mahlepsiz/sirkeli olarak tarifleri ayrılan kandil simidi tarifi ve malzemeleri haberimizde...

2020-02-27 15:51:00 -
Kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli mahlepsiz sirkeli kandil simidi tarifleri ve malzemeleri

Bugünün kandil günü olması nedeniyle kandil simidi yapımı internette araştırılan tarifler arasında yer alıyor. Peki, kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi malzemeleri nelerdir? Tercihe göre değişen ve mahlepli/mahlepsiz/sirkeli olarak tarifleri ayrılan kandil simidi tarifi ve malzemeleri haberimizde...

Mahlepli kandil simidi nasıl yapılır?

Malzemeler:

4.5 su bardağı un

125 gr eritilmiş tereyağı ya da margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta

1.5 çay bardağı sulu yerinden yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı mahlep

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için

Yumurta

Susam

Mahlepli kandil simidi tarifi

Bir kapta ya da büyük bir kasede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri ekleyin. Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ekleyerek, yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Yoğurduktan sonra 5 dk kadar dinlendirin. Bu arada yumurta ve susamı kaselerde hazırlayın. Elimizle hamura simit şekli verin ve yumurtaya batırıp oradan da susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır?

Malzemeler

1 yumurta sarısı

2 çorba kaşığı yoğurt

2 çorba kaşığı üzüm sirkesi

1. 5 çorba kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

125 gram margarin

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 çay kaşığı kabartma tozu

3 su bardağı un

Üzeri için;

1 yumurta beyazı

Susam

Çörek otu

Mahlepsiz kandil simidi tarifi

Oda sıcaklığındaki margarin sıvı yağ sirke yoğurt tuz şeker yumurta sarısı karıştırılır ardından un ve kabartma tozu eklenir. Kulak memesi kıvamına gelindiğinde ceviz büyüklüğünde hamur alınır elle açılıp çay bardağı ile kesilir ortasını da şişe kapağı ile kesilir ardından yumurta beyazına ve susama bulanır 180 derece de 20 dakika pişirilir.

Sirkeli kandil simidi nasıl yapılır?

Malzemeler

250 gram yumuşak tereyağı veya margarin

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı sirke

3 yemek kaşığı şeker

1 tane yumurta (1 yumurta beyazı)

1 silme tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı mahlep( sevmiyorsanız şart değil)

4 buçuk su bardağı un kontrollü olarak ekleyin

1 kase susam

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı