Kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli mahlepsiz sirkeli kandil simidi tarifleri ve malzemeleri
Bugünün kandil günü olması nedeniyle kandil simidi yapımı internette araştırılan tarifler arasında yer alıyor. Peki, kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi malzemeleri nelerdir? Tercihe göre değişen ve mahlepli/mahlepsiz/sirkeli olarak tarifleri ayrılan kandil simidi tarifi ve malzemeleri haberimizde...
Bugünün kandil günü olması nedeniyle kandil simidi yapımı internette araştırılan tarifler arasında yer alıyor. Peki, kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi malzemeleri nelerdir? Tercihe göre değişen ve mahlepli/mahlepsiz/sirkeli olarak tarifleri ayrılan kandil simidi tarifi ve malzemeleri haberimizde...
Mahlepli kandil simidi nasıl yapılır?
Malzemeler:
4.5 su bardağı un
125 gr eritilmiş tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
ÖNE ÇIKAN VİDEO
1 yumurta
1.5 çay bardağı sulu yerinden yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için
Yumurta
Susam
Mahlepli kandil simidi tarifi
Bir kapta ya da büyük bir kasede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri ekleyin. Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ekleyerek, yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Yoğurduktan sonra 5 dk kadar dinlendirin. Bu arada yumurta ve susamı kaselerde hazırlayın. Elimizle hamura simit şekli verin ve yumurtaya batırıp oradan da susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır?
Malzemeler
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1. 5 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
125 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için;
1 yumurta beyazı
Susam
Çörek otu
Mahlepsiz kandil simidi tarifi
Oda sıcaklığındaki margarin sıvı yağ sirke yoğurt tuz şeker yumurta sarısı karıştırılır ardından un ve kabartma tozu eklenir. Kulak memesi kıvamına gelindiğinde ceviz büyüklüğünde hamur alınır elle açılıp çay bardağı ile kesilir ortasını da şişe kapağı ile kesilir ardından yumurta beyazına ve susama bulanır 180 derece de 20 dakika pişirilir.
Sirkeli kandil simidi nasıl yapılır?
Malzemeler
250 gram yumuşak tereyağı veya margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sirke
3 yemek kaşığı şeker
1 tane yumurta (1 yumurta beyazı)
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı mahlep( sevmiyorsanız şart değil)
4 buçuk su bardağı un kontrollü olarak ekleyin
1 kase susam