• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kamu işçi tediye ikramiyeleri ne zaman ödenecek son dakika

Yeniakit Publisher
2020-01-22 09:29:00 - 2020-01-22 09:29:44
Kamu işçi tediye ikramiyeleri ne zaman ödenecek son dakika

Tediyeler ne zaman ödenecek son dakika haberi. Asgari ücretle çalışan bir işçiye ne kadar tediye ödenecek? Kamu işçilerine her yıl 52 günlük ücretleri tutarında ilave tediye dört taksitle ödeniyor. Kamuda görevli taşeron işçilere ilave tediye ödeme tarihi ocak ayı ilerlerken devlete bağlı çalışan işçi statüsündeki vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. İşçilerin hesaplarına yatırılan tediye ikramiyelerin ne zaman ödeneceği binlerce taşeron işçi tarafından araştırılıyor. Peki İlave tediye ücreti ne kadar ödenecek? Kamu işçi tediye ikramiyeleri ne zaman ödenecek? İşte detaylar.

Asgari ücretle çalışan bir işçiye ne kadar tediye ödenecek? Kamu işçilerine her yıl 52 günlük ücretleri tutarında ilave tediye dört taksitle ödeniyor. Kamuda görevli taşeron işçilere ilave tediye ödeme tarihi ocak ayı ilerlerken devlete bağlı çalışan işçi statüsündeki vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. İşçilerin hesaplarına yatırılan tediye ikramiyelerin ne zaman ödeneceği binlerce taşeron işçi tarafından araştırılıyor. Peki İlave tediye ücreti ne kadar ödenecek? Kamu işçi tediye ikramiyeleri ne zaman ödenecek? İşte detaylar.

6772 sayılı kanun kapsamında kamu işçilerine yılda 52 günlük ilave tediye ödeneceği hüküm altına alınmıştır. İlave tediye kanunla güvence altına alınmış bir haktır ve bütün kamu işçileri bu haktan yararlanmaktadır. Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinde kadroya geçen işçilere, ayrı bir tüzel kişiliği bulunmaksızın devlet tüzel kişiliği içerisinde yer alan genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerine ait olan bir kurumlarda kadroya geçen işçilere yılda 52 günlük tediye ödenmesi gerekmektedir.

Kamu işçi tediye ikramiyeleri ne zaman ödenecek?

Kamu işçilerine her yıl 52 günlük ücretleri tutarında ilave tediye dört taksitle ödeniyor. Bu yıl da tediyeler ödenecek ancak henüz tediyelerin ödenme tarihi netleşmedi. Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı kararı yayımlanınca tediyelerin ödeneceği tarih netleşecek. Geçtiğimiz yıllardaki gibi tediyelerin ilk taksitinin ocak ayı içerisinde ödenmesi bekleniyor. Bu beklenti gerçekleşirse kamu işçileri ve kadroya geçen taşeron işçiler ilave tediyelerine bu ay içerisinde kavuşabilecekler. İlave tediye ödemesinin miktarı günlük ücret üzerinden hesaplanıyor. 2020 yılının ilk taksiti olan ocak ayı tediye miktarı, kamu işçisinin 13 günlük ücreti olarak ödenecek. İlave tediyeye esas olan aylık kazançların hesabında, fazla mesai, evlilik, çocuk zamları veya primleri, ayni yardımlar, hafta ve genel tatil ücretleri dikkate alınmamaktadır. İlave tediyenin hesabı işçinin esas ücretinin aylık toplamına göre yapılmaktadır.

Kimler ilave tediye ücreti alamayacaklar kimler?

Belediyelerde taşeron olarak çalışırken belediye şirketlerine geçirilen işçiler ise kanunen bu şirketlerin ilave tediye ödemesi zorunluluğu olmadığı için ilave tediye alamıyorlar. Dolayısıyla, yalnızca kamu kurumlarında işçi statüsüne geçirilen taşeron işçiler için ilave tediye ödeniyor. Belediye şirketlerinde çalışmaya başlayan taşeron işçiler ilave tediye alamıyorlar.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İlave tediye ücreti ne kadar ödenecek?

Kamuda kadroya geçen taşeron işçiler de dahil olmak üzere kamuda görev yapan işçilerin tamamına 13 günlük ücretleri üzerinden tediye ödemesi yapılacak. Bu kapsamda asgari ücretle çalışan bir işçiye 13 günlük ücreti karşılığı en az 913 TL ilave tediye ödenecek. Kamu işçisinin ücreti arttıkça eline geçen tediye miktarı da artacak. Örneğin, 3.000 TL brüt ücreti olan bir kamu işçisine 929 TL, 3.500 TL brüt ücreti olan kamu işçisine 1.084 TL, 4.000 TL brüt ücreti olan kamu işçisine 1.239 TL ilave tediye ödenecek. Ocak ayı ilave tediyeleri vergi dilimi en düşük seviyede olduğu için yüzde 20 üzerinden vergilendirilecek.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23