• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kahve ile ilgili gerçek ortaya çıktı! Bu kahve kalbinize koruma kalkanı oluyor

Yeniakit Publisher
2022-05-13 17:15:00 - 2022-05-13 17:25:38
Kahve ile ilgili gerçek ortaya çıktı! Bu kahve kalbinize koruma kalkanı oluyor

Kahve ile ilgili gerçek ortaya çıktı. Her gün birkaç bardak içiyoruz ama etkileri konusunda uzmanlardan açıklama geldi. Norveç’te yapılan bir çalışma, kahvenin hangi türünün en iyisi olduğunu tespit etti. Kalp krizine dair etkileri üzerine yapılan bu çalışmada filtre kahvenin kolesterol seviyesini en az artıran tür olmasının yanı sıra kalp-damar sağlığı için de daha faydalı olduğu bildirildi.

Araştırmada, kahve tiryakilerinin kalp hastalığı riskini azaltmak için filtre kahve içmelerinin çok daha iyi olabileceği sonucuna ulaşıldı.

"TÜKETİLMESİ GEREKEN KAHVE ÇEŞİDİ…"

Bilim insanları, içilen kahve türünün kanda biriken ve kalp hastalığına sebep olan tıkanıklıklarla ilişkili olabileceğini ve kolesterolü nasıl düzeltebileceğini inceledi.

20 binden fazla kişinin incelendiği bu çalışmada, kişilerin günlük kahve alışkanlıkları baz alındı. Bu çalışmada gruplama, 1-2 bardak, 3-5 bardak ve 5'ten fazla olarak değerlendirildi.

Kahve türleri ise filtre, toz veya kapsül olarak ele alınmasının yanı sıra bilim insanları, kadınlar ve erkekler arasındaki farklı kahve tüketim alışkanlıklarını da keşfetti. Bu çalışmaya göre, kadınlar günde ortalama 4 fincandan az kahve içerken, erkeklerin ise ortalama 5 fincan kahve içtiğini tespit etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"UFAK DETAYLAR BÜYÜK SORUNLARA NEDEN OLABİLİR"

Araştırmacılar, yüksek kahve tüketimi sebebiyle ortaya çıkan küçük sağlık etkilerinin bile oldukça önemli sağlık verileri ortaya çıkarabileceğini belirtti.

Düşük günde iki fincandan az kahve tüketenlerin tercih ettikleri kahve çeşidine dair çok endişelenmeleri gerekmese de bilim insanları, günde üç fincandan fazla kahve içenlerin bu konuda dikkatli olması gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor.

Porselen gibi bir cilt için ne yapmalı? Porselen gibi bir cilt için maske tarifi. 

(↓) Haberin detayları için (↓)TIKLAYINIZ

 

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23