• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kahvaltılarda çokça tüketilen vişne reçeli nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2018-06-14 20:07:00 - 2018-10-21 17:47:41
Kahvaltılarda çokça tüketilen vişne reçeli nasıl yapılır?

Kahvaltıların severek tüketilen gıdası vişne reçeli nasıl yapılır? Vişne reçeli için gerekli malzemeler nelerdir?

MALZEMELER

1 kilo vişne

1 kilo şeker

Yarım limon

2 parça limon tuzu

YAPILIŞI

İlk aşamada vişne yıkanır, suyu süzülür, çekirdekleri bir tığ yardımıyla çıkarılır. Bundan sonra şeker ve suyu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatın. Başka bir tencereye çekirdekleri çıkarılmış vişneleri 1 bardak su ile 15 dakika kaynatın. Karışım kaynadıktan sonra suyunu süzerek vişneleri diğer tenceredeki şerbetin içine atın. Burada da 30 dakika kadar kaynatılan karışıma kıvamı olunca limon ve limon tuzunu ekleyin. Piştikten sonra tencerede soğutulur, kavanozlara doldurulur. Kavanozlara doldurulan reçel serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilir.

Afiyet olsun.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23