• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

John Kerry: Suriye’de iç savaşın bitmesi için en iyi fırsat yakalandı

Yeniakit Publisher
2016-03-15 20:58:00 -
John Kerry: Suriye’de iç savaşın bitmesi için en iyi fırsat yakalandı

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Cenevre’deki barış görüşmeleri ve iç savaşın bitmesi için en iyi fırsatın yakalandığını söyledi. Kerry, önümüzdeki hafta Putin ve Lavrov ile görüşmek için Moskova’ya gitmeyi planladığını da ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Cenevre’deki barış görüşmeleri ve Rusya’nın güçlerini çekmesiyle birlikte Suriye’de iç savaşın bitmesi için en iyi fırsatın yakalandığını söyledi. Kerry, önümüzdeki hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşmek için Moskova’ya gitmeyi planladığını da ifade etti.

SİYASİ DEĞİŞİM OLMADAN KALICI BARIŞ OLMAZ

Reuters'ın haberine göre siyasi değişim olmadan kalıcı barışın sağlanamayacağını vurgulayan Kerry, “Şu anı ziyan etmemeliyiz, değerlendirmeliyiz” dedi.

HENÜZ ERKEN

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest de ilk izlenimlerine göre Rusya’nın açıkladığı gibi Suriye’den güçlerini çektiğini belirtti. Earnest, Rusya’nın hamlesinin Şam yönetiminin Cenevre’deki pozisyonunu etkileyip etkilemeyeceği konusunda konuşmanın erken olduğunu belirtti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23