• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Japonya, Çin'i destroyerlerini hedefmiş gibi kullanmakla itham etti

Yeniakit Publisher
2019-08-19 21:41:10 -
Japonya, Çin'i destroyerlerini hedefmiş gibi kullanmakla itham etti

ANKARA (AA) - Japonya hükümet kaynakları, Çin'i mayısta Doğu Çin Denizi'nde yaptığı askeri tatbikat sırasında Japon destroyerlerini hedefmiş gibi kullanmakla itham etti.

Kyodo ajansının haberine göre, Japon hükümet kaynakları, "Çin askeri uçaklarının, mayısta Doğu Çin Denizi'ndeki uluslararası sularda düzenlenen bir füze tatbikatında büyük ihtimalle, yakınlardaki Japonya'ya ait destroyerleri hedefmiş gibi kullandığını" ileri sürdü.

Japon hükümetinin tatbikatı, beklenmedik bir sonuç doğurabilecek "son derece tehlikeli bir askeri faaliyet" olarak gördüğü aktarıldı.

Kaynaklar, "Tatbikat sırasında, birçok Çinli JH-7 avcı bombardıman uçağı, gemisavar füzelere vuruş mesafesindeki Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetlerine ait iki destroyere yaklaştı." ifadesini kullandı.

- Tokyo, Pekin'e protesto çekmedi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Japon gemilerinin mürettebatının, doğrudan gemilere radar kilitlemeyen Çinli pilotların niyetini belirleyemediği vurgulandı.

Öte yandan, Tokyo'nun, konuya ilişkin Pekin'e bir protesto çekmediğine işaret eden kaynaklar, "Japonya'nın, istihbarat toplama ve analiz yeteneklerini ortaya koymak istemediği için durumu kamuoyuyla paylaşmadığı" yorumunda bulundu.

Doğu Çin Denizi'nde Japonya'nın "Senkaku", Çin'in "Diaoyü" olarak adlandırdığı ada grubu da ülkeler arasında uzun süredir egemenlik tartışmalarına neden oluyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23