• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Japonlar bu Türk fırınını çok sevdi: Dükkan açılmadan saatler önce kuyruğa giriyorlar!

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Japonlar bu Türk fırınını çok sevdi: Dükkan açılmadan saatler önce kuyruğa giriyorlar!

Japonya’ya yerleşen Türk çiftin Kamakura şehrinde bulunan eski bir polis noktasına açtıkları 'Pide' adlı ekmek fırını, halktan yoğun ilgi gördü. Japonlar, dükkan açılmadan saatler önce sıraya girerek ürünleri sıcacık alabilmek için kuyrukta bekliyor...

Japonya'nın Kamakura kentinde, Türk çift Burcu Alkurt ve Aziz Fırat'ın Ocak 2025'te açtığı 'pide', halkın yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Japonya'da İngilizce yayın yapan 128 yıllık yayın organı Japan Times bile onlara gösterilen bu teveccühü haberleştirmiş durumda...

Pide'nin sahipleri, Karadenizli 34 yaşındaki Burcu Alkurt ve 36 yaşındaki eşi Aziz Fırat. Alkurt, fırıncılığın babasından geldiğini söylüyor: "Babam fırıncıydı. Dükkanın adı da çocukken Hollanda-Lahey'de babamın eve getirdiği Türk pidesinden geliyor. Benim için duygusal bir anlamı var."

KAPIŞ KAPIŞ SATILIYOR

Genç çift, Japonların favorilerinden olan 'shokupan' (sütlü ekmek somunu) ve ekşi mayalı ekmekler üretse de Türk işi ürünler, müşterilerden yoğun rağbet görüyor. Türk simidi de bu ürünlerin başında geliyor. Burcu Alkurt, fırın açılmadan önce müşterilerin gösterdiği ilgiyi "Dükkan açılmadan kuyruk başlıyor. 'Durun, bu normal değil' dedim. Hayal bile etmediğimiz bir şeye dönüştü" diye anlatıyor.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hasel

Japonlar,dost ve Türkleri ve TÜRKİYEYİ seven millettir.Fırın açılması ve istekle almaları sevindirici.ASLA,JAPONLARA YANLIŞ YAPMAYALIM.

Ömer

MaşaAllah, japonlar dost ülke
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23