Japon uzman net konuştu: Kanser, felç riski daha az! Beyin ve cildi 10 yaş gençleştiriyor
Japonya'da yapılan bir araştırmaya göre, düzenli olarak yeşil çay tüketen yaşlılarda, bilişsel gerileme ve bunamanın önemli bir göstergesi olan beyin beyaz cevher lezyonlarının daha az görüldüğü ortaya çıktı. Japonlar bardak bardak bunları içiyor.
Ulusal Sağlık Enstitüleri'ne göre, ABD'de yaklaşık 6,7 milyon insan Alzheimer hastalığıyla yaşıyor ve bu sayının 2060 yılına kadar 13 milyonun üzerine çıkabileceği öngörülüyor.
Bilim insanları, 9.000 kişiden çay içme alışkanlıklarını içeren bir anket doldurmalarını istedi. Verilerin analizinde ise beyin taramalarından yararlanıldı. Bu taramalar sonuçlarda, yeşil çay tüketiminin bunama riskine karşı koruma sağlayabildiği keşfedildi.
2022 yılında yapılan bir başka meta-analiz de günlük bir fincan yeşil çayın, bunama riskini yüzde 6 oranında azaltabileceğini ortaya koymuştu.
FAYDALARI SADECE BEYİN İLE SINIRLI DEĞİL
New York Post'un haberine göre, yeşil çayın faydaları yalnızca beyin üzerindeki etkileriyle sınırlı değil. Yeşil çay, özellikle epigallocatechin gallate gibi kateşinler olmak üzere antioksidanlar açısından zengindir; bu maddeler iltihap giderici ve hücre KANSER koruyucu özelliklere sahiptir ve potansiyel olarak felç olasılığını azaltırlar.
Düzenli yeşil çay tüketimi, daha düşük kolesterol seviyeleri ve kalp sağlığını iyileştirici etkileri de mevcut. Yapılan başka bir araştırmada , günde iki ila dört fincan yeşil çay tüketen kişilerin felç geçirme riskinin yüzde 24'e kadar düştüğünü kanıtlamıştı.
BİR DİĞER ÇAY İSE KARABUĞDAY
Bağışıklığı güçlendirmek ve organların düzgün çalışmasını sağlamak için doğru beslenmek önemlidir. Özellikle bazı bitki çayları vücut için bir şipa deposu. Karabuğday bitkisinin kabuklu tohumları olan kavrulmuş karabuğday kabuğu çıkarılmış tanelerden yapılan bir çay olan Karabuğday çayı da bunlardan biri. Karabuğday çayını düzenli tüketerek vücudunuzu bazı hastalıklardan koruyabilirsiniz.
Karabuğday taneye benzer bir tohumdur. Besleyicidir, antioksidanlar açısından zengindir ve genellikle un ve erişte gibi çeşitli gıda türlerinde kullanılır. Karabuğday çayının vücuda pek çok faydası bulunduğu gibi sağlıklı zayıflama için de çok etkilidir. Türkiye'de özellikle Bilecik bölgesinde çok fazla bulunan karabuğday pek çok şeye faydalı.
KARABUĞDAY ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?
Karabuğday çayı yapmak için, kabuğu çıkarılmış taneler ilk olarak fındıksı ve kızarmış tadı ortaya çıkarmak için kavrulur. Kavurduktan sonra, kabuğu çıkarılmış taneler, hoş kokulu ve toprak tadında bir çay yapmak için sıcak suya batırılabilir.
Karabuğday çayı sıcak veya soğuk olarak içilebilir ve Doğu Asya ülkelerinde, özellikle Japonya'da popülerdir, ancak sağlayabileceği çeşitli sağlık yararları nedeniyle dünya çapında hızla popüler hale gelmektedir.
KRONİK HASTALIKLARI ÖNLEYEBİLİR
Karabuğday çayı, diğer güçlü bileşiklerin yanı sıra rutin ve quercetin gibi antioksidanlarla doludur. Bu antioksidanlar vücudunuzdaki zararlı serbest radikallerle savaşarak çalışır.
Bunu yaparak kronik hastalıkların olasılığını azaltmaya yardımcı olurlar. Yani karabuğday çayını yudumlamak sadece lezzetli değil aynı zamanda vücudunuzu sağlıklı ve güçlü tutmanın da harika bir yoludur.
KALP SAĞLIĞINI KORUR
Bugün Kalp sorunları hızla artıyor ve insanlar bununla ilişkili belirli koşulları yönetmek için doğal tedavileri birleştirmenin yollarını arıyorlar. Karabuğday çayının antioksidanları kalp sorunlarıyla karşılaşma olasılığını azaltmaya yardımcı olabilir.
Bunu kan basıncınızı düşürerek, kötü kolesterolü keserek ve kan damarlarınızın daha iyi çalışmasını sağlayarak yaparlar. Düzenli kafeinli içeceklerin yerine bu sağlıklı içeceği beslenmenize dahil etmeye çalışın. Ayrıca bu çay kalp krizini engellemeye yardımcı oluyor.
GLUTENSİZ
Karabuğday glüteni olmayanlar için mükemmel bir seçenektir. Doğal olarak glüten duyarlılığı veya çölyak hastalığı olan kişiler için sorunlara neden olan bir protein olan glüten içermez.
Yani eğer bu şartlara sahipseniz hiçbir sorun yaşamadan karabuğdayın tadını çıkarabilirsiniz. Yemekleriniz için lezzetli ve güvenli bir seçimdir.
BESİNLERLE DOLU
Karabuğday, magnezyum, manganez ve B vitaminleri gibi önemli besinlerin hazinesi gibidir. Bu besinler vücudunuzda sizi enerjik tutmak ve güçlü kemikleri korumak gibi birçok önemli işlevi yerine getirir.
Magnezyum kas ve sinir fonksiyonuna yardımcı olurken manganez kemik sağlığı için önemlidir. B vitaminleri vücudunuzun yiyecekleri enerjiye dönüştürmesine yardımcı olur. Yani karabuğday yemek, vücudunuza sağlıklı ve aktif kalmak için ihtiyaç duyduğu besinleri vermenin lezzetli bir yoludur.