• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İzmir'de başörtülü genç kıza alçak saldırı! "Başörtülüsün diye namuslu musun?" deyip başörtüsünü zorla çıkardılar

Yeniakit Publisher
2021-07-26 19:18:00 - 2021-07-26 19:37:13
İzmir'de başörtülü genç kıza alçak saldırı! "Başörtülüsün diye namuslu musun?" deyip başörtüsünü zorla çıkardılar

Bir dolmuşun geri manevra sırasında çarptığı 23 yaşındaki genç kız, küfürler ederek başörtüsünü zorla çıkaran dolmuş şoförü ve eşinden şikayetçi oldu. Genç kızı darp eden saldırgan çift gözaltına alındı.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde geçtiğimiz Kurban Bayramı’nın 3. günü yaşanan olayda 23 yaşındaki Rabia Yılmaz isimli kadın, saat 18.25 sıralarında iki kişinin sözlü ve fiziki saldırısına maruz kaldı.

ATM’den para çektiği sırada Buca-Bornova hattında çalışan ‘Ramazan’ isimli dolmuş şoförünün minibüsü ile üzerine doğru geri manevra yaptığını ve aracın altında kalma tehlikesi atlattığını söyleyen Yılmaz, şoför ile tartıştı.

"Özür dile" deyip darbetti

Dolmuş şoförünün eşi olduğu öne sürülen kadın ise Yılmaz’a küfürler savurarak, özür dilemesini istedi.

Kadın, araçtan inerek, genç kızın başörtüsünü çıkardı ve darbetti.

Saldırganlar gözaltına alındı

Çevredeki vatandaşların araya girmesiyle aracına binen şoför ve eşi, olay yerinden uzaklaşırken, polis merkezine giden Rabia Yılmaz, dolmuş şoförü Ramazan isimli kişiden ve eşi olduğu ifade edilen kadından şikayetçi oldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Polis ekipleri ise olayın ardından saldırının yaşandığı caddedeki iş yerleri ve güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Saldırganlar, olaydan kısa süre sonra gözaltına alındı.

Uyarmasına rağmen dolmuşla çarptı

Bayram ziyaretinden döndüğü sırada olayın yaşandığını anlatan Yılmaz, “Nişanlıyım ve ev aradığım için yürüyerek eve dönüyordum. ATM’nin önünde duran dolmuşu park halinde sandım ama değilmiş. Karşıya geçmek için hamle yaptım. Dolmuş geri geri gelmeye başlayınca ‘Abi ben varım’ dedim ama bana doğru gelmeye devam etti. Araca vurdum, yine gelmeye devam etti ve dizime çarptı. Canım yanınca ben de ‘Abi gerizekalı mısın sen?’ diye bağırdım. Bana ‘Sen kimsin?’ diyerek hakaretler etmeye başladı. Ben tek başıma olduğum için korktum ve karşıya geçtim. Yanındaki kadın, ‘Çabuk kocamdan özür dile’ diyerek bana küfürler etmeye başladı. Beni takip etmeye başladılar ve araçtan indiler. ‘Çabuk özür dile’ diyerek, yine küfür ettiler. Kadın direkt benim başörtümü açtı ve küfürler etti. Kadın tokat atarken, adam da arkadan sırtıma vurdu.” dedi.

“AK Parti'nin köpeğisin. Kapalısın diye namuslu musun?”

Yılmaz, “‘Allah’ım yardım et, beni öldürecekler’ dedim. Kafama vurmaya çalışıyorlardı. O sırada oradan geçenler ve esnaf geldi. Bana yardım ettiler. Kadın ve adamı tuttular. ‘Defolun buradan’ dediler ve onları oradan gönderdiler. ‘Ben kapalı değilim ama senden daha namusluyum’ diye bağırarak ‘AK Parti'nin köpeğisin. Kapalısın diye namuslu musun? Dua et özel bir yerde çalışıyorum yoksa seni linç etmiştim burada’ diye bağırarak gitti. Onları Allah’a havale ediyorum ama bu işin peşini de bırakmayacağım. Darp raporu aldım. Kasiyerlik yapıyorum ama alıp verdiğim paranın hesabını tutamıyorum. Psikolojim çok kötü durumda şu an. Bunların ceza aldığını görünce, iyileşeceğim inşallah.” diye konuştu.

Binali Yıldırım ve Hamza Dağ'dan geçmiş olsun telefonu

Saldırıya uğrayan Yılmaz, İzmir milletvekilleri olan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın kendisini arayıp geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini de söyledi.

Başsavcılıktan açıklama geldi

Öte yandan konuyla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama geldi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Karabağlar ilçesinde şüpheliler R.E. ve Y.E. ile müşteki R.B. arasındaki trafikte meydana gelen tartışma olayında şüphelilerin müştekiye yönelik başörtülü olmasını kastederek 'Sen kapalı mısın? AK Parti’nin köpeğisin, kapalı diye namuslu musun?' şeklinde hakaret ve tehdit içeren söylemleri, başörtüsünü açmaya çalışarak darbettikleri iddiasıyla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında müşteki iddiasını destekler nitelikte tanık beyanı ile güvenlik kamera görüntülerine göre ek delillerin ortaya çıkması üzerine şüpheliler, cebir ve tehdit kullanmak suretiyle üzerlerine atılı İnanç, Düşünce ve Kanaat Hürriyetinin Kullanılmasını Engelleme (TCK md.115/3) suçundan 25 Temmuz 2021 tarihinde yakalanarak gözaltına alınmışlardır. Gözaltı işlemleri halen devam etmektedir."

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Putsavar

Ülkeden ermeni yahudi ve yunanları göndermeliyiz

umut

bu kızımıza yapılan cezasız kalmasın.ama aynı tepkiyi başı açık kadınlara yapılan saldırıda da verseniz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23