• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İtalya devinden Pirelli üzerindeki Çin kontrolüne fren: Bomba kararı ortaya çıktı! Yeni gelişme

Yeniakit Publisher
2023-06-19 23:05:00 - 2023-06-19 23:15:03
İtalya devinden Pirelli üzerindeki Çin kontrolüne fren: Bomba kararı ortaya çıktı! Yeni gelişme

İtalya’dan lastik devi Pirelli üzerindeki Çin kontrolüne fren: İtalyan gıda devi gündeme bomba gibi düştü Yeni kurallar kurma kararı aldı.

İtalya hükümeti, ulusal güvenlik endişeleri gerekçesiyle lastik üreticisi Pirelli’nin en büyük hissedarı Çin şirketi Sinochem'in yetkilerini kısıtladı.

İtalya’da yasalar, stratejik ve ulusal çıkarlarla ilgili alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin yapılarını korumak için hükümete "Altın Güç" (Golden Power) adı verilen bir müdahale aracı sağlıyor.

Bu prosedürün devreye sokulmasıyla, Pekin yönetiminin kontrolündeki Sinochem’in, en büyük hissedar olarak CEO atama ve strateji belirleme haklarının elinden alınması amaçlanıyor.

Hükümet geçen Cuma günü, "Pirelli’nin stratejik varlığını korumak için" Altın Güç yetkisinden faydalanacağını açıkladı.

Pirelli’den dün yapılan açıklamaya göre de şirketin "özerkliğinin ve sahip olduğu stratejik öneme sahip teknolojilerin ve bilgilerin korunması" için Altın Güç prosedürü devreye sokuldu.


İlginizi çekebilir→ Sürpriz Türkiye kararı: Dünya Arda Güler'in peşinde ama... Galler maçının ilk 11'leri belli oldu→ TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir→ Tarım Kredi Market'te tuvalet kağıdı fiyatlarına bomba indirim başladı! Evinde tuvalet kağıdı biten koşsun→ TIKLAYINIZ

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23