İşte mangal yakmanın bilinmeyen püf noktaları

Sıcak havalar başladı. Hepimiz tatil günlerimizde pikniklere gidiyor mangal yakıyoruz. Peki en doğru şekilde mangal nasıl yakılır? İşte cevabı...

14 Haziran 2018 Perşembe 16:06
İşte mangal yakmanın bilinmeyen püf noktaları

Türk milleti olarak mangalı çok seviyoruz. Peki pikniklerimizin baş tacı mangalı doğru bir şekilde nasıl yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

  • Öncelikle bir baş kuru soğanı ikiye bölüp ızgara tellerine sürün. Bu etin yapışmasını önleyecektir.

  • Ete duman kokusunun ve tadının sinmesini istemiyorsanız yıkadığınız elma veya limon kabuğunu mangal ateşine atabilirsiniz. Biberiye de ateşe atmak için güzel bir seçenektir.

  • Şiş yaparken tahta çöplerin yanmaması için mangaldan 2-3 saat önce çöpleri suda bekletmelisiniz.

  • Ateşin kor haline gelmesini beklerken vakit kaybetmek istemiyorsanız ilk önce sebzelerinizi mangalda pişirebilirsiniz.

  • Mangalda balık yaparken tereyağını balığın üzerine sürmelisiniz, ızgaranın üzerine değil.

  • Etten akan yağlar kömürde alevlenmeye sebep olduğunda az miktarsa suyu elinizle ateşin üzerine serpin.
Haber Tarihi: 14 Haziran 2018 Perşembe 16:06

YORUM YAZ

    Günün Karikatürü

    22 Eylül 2018