THY- Güney Avrupa Haziran

İşte mangal yakmanın bilinmeyen püf noktaları

Sıcak havalar başladı. Hepimiz tatil günlerimizde pikniklere gidiyor mangal yakıyoruz. Peki en doğru şekilde mangal nasıl yakılır? İşte cevabı...

14 Haziran 2018 Perşembe 16:06
İşte mangal yakmanın bilinmeyen püf noktaları

Türk milleti olarak mangalı çok seviyoruz. Peki pikniklerimizin baş tacı mangalı doğru bir şekilde nasıl yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

  • Öncelikle bir baş kuru soğanı ikiye bölüp ızgara tellerine sürün. Bu etin yapışmasını önleyecektir.

  • Ete duman kokusunun ve tadının sinmesini istemiyorsanız yıkadığınız elma veya limon kabuğunu mangal ateşine atabilirsiniz. Biberiye de ateşe atmak için güzel bir seçenektir.

  • Şiş yaparken tahta çöplerin yanmaması için mangaldan 2-3 saat önce çöpleri suda bekletmelisiniz.

  • Ateşin kor haline gelmesini beklerken vakit kaybetmek istemiyorsanız ilk önce sebzelerinizi mangalda pişirebilirsiniz.

  • Mangalda balık yaparken tereyağını balığın üzerine sürmelisiniz, ızgaranın üzerine değil.

  • Etten akan yağlar kömürde alevlenmeye sebep olduğunda az miktarsa suyu elinizle ateşin üzerine serpin.
Haber Tarihi: 14 Haziran 2018 Perşembe 16:06

YORUM YAZ

    Günün Karikatürü

    Yeni Akit Gazetesi - Günün Karikatürü