• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte kafatasçı CHP

Yeniakit Publisher
2013-02-26 23:06:00 - 2013-02-26 21:07:18
İşte kafatasçı CHP

Başbakan Erdoğan, ırkçılığın şeytanla başladığını hatırlatarak, “Allah katında üstünlük takvadadır” dedi. 1940 baskılı Türk Antropoloji Enstitüsü Tarihçesi adlı kitabı göstererek, tek parti döneminde kafataslarının incelendiğini belirten Erdoğan, “Bunun b

HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülkeye huzur gelmesi için baldıran zehri içmeye hazır olduklarını ifade etti. Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, muhalefet partilerin terör konusunda bir önerilerinin bulunmadığını hatırlatarak, inançlı ve kararlı bir şekilde terör konusunun üzerine gittiklerini dile getirdi. CHP, MHP ve BDP’nin bugüne kadar kanın durması için inisiyatif almadığına dikkat çeken Erdoğan, bundan sonra da sorumluluktan kaçmaları halinde akan her damla kanın onların eline, yüzüne bulaşacağını vurguladı. Şehitlerin kemiklerini sızlatacak hiçbir girişimin içinde olmayacaklarının altını çizen Erdoğan, “Savaş kolay, barış ise zordur. Biz zora talibiz” dedi.
TERÖR KONUSUNDA ÖNERİLERİ YOK
Terör meselesiyle ilgili MHP’nin hakaret etmek, vurmak ve kırmak dışında tek bir cümle kurmadığını, tek bir öneri getirmediğini söyleyen Erdoğan, CHP’nin de bu konuda istismardan başka bir şey ortaya koyamadığını vurguladı. Kılıçdaroğlu’nun terör konusunda daha önce kendileriyle görüştüğünü hatırlatan Erdoğan, “Üç arkadaşıyla beraber geldiler, ben de üç arkadaşımla kendilerini karşıladım. Oturduk konuştuk. ‘Arkadaşlarımıza hemen görevi verelim; çalışmaya başlasınlar, hazırlıklarını yapsınlar, bize getirsinler, ondan sonra oturalım, değerlendirmelerimizi yapalım, atılması gereken adımları atalım’ dedik. Verilen süre çok geride kaldı. Fakat hâlâ genel başkanları diyor ki ‘bu işin çözüm yeri Meclis’tir’ diyor. Tamam sen bizi ziyarete geldin. Boşu boşuna mı geldin? Bu turistik ziyaret olur, bunun bir anlamı olmaz. Demek ki ‘dostlar alışverişte görsün’ diye geldin. Ama dostlar da bunu artık biliyor” diye konuştu. Terör konusunda ortak çalışmaya yanaşmadıklarının altını çizen Erdoğan, bu konuyla ilgili CHP’nin hazırlıklarının bulunmadığını kaydetti.
AKAN HER DAMLA KAN ELLERİNE BULAŞACAK
CHP Genel Başkanı’nın, ‘Bir tek şehit gelirse, sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır’ dediğini hatırlatan Erdoğan, ‘’Adeta ‘şehit gelsin de Başbakan’a saldırayım’ diye ellerini ovuşturuyor. Biz bu ülkede kardeşliği tesis edeceğiz. Hem CHP’ye hem de MHP’ye rağmen bu kardeşliği tesis edeceğiz.” dedi.
CHP, MHP, BDP’nin bugüne kadar kanın durması için inisiyatif almadıklarını dile getiren Erdoğan, bundan sonra da sorumluluktan kaçmaları halinde her damla akan kanın onların eline, yüzüne bulaşacağını kaydetti.
HUZUR İÇİN BALDIRAN ZEHRİ İÇMEYE RAZIYIZ
Çözüm süreci içinde BDP’li milletvekillerine İmralı’ya gitmeleri noktasında Adalet Bakanlığı’nın verdiği izni MHP’nin istismar ettiğini belirten Erdoğan, çözüm için bu noktada her yola başvuracaklarını kaydetti. Ülkeye huzur gelmesi için baldıran zehri içmeye hazır olduklarını aktaran Erdoğan, “Aziz milletimden rica ediyorum; bir defa biz milletimize güveniyoruz. Milletimiz bize güvensin” diye konuştu. Milliyet kavramı üzerinden istismar yapan partilere prim verilmemesini isteyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kanın durması için hiçbir sorumluluk almayan bu fırsatçıları tezgahına da asla gelmeyin. Biz Allah’ın izniyle, milletimizin hayır duasıyla, milletin başını öne eğecek, milletimizi mahcup edecek hiçbir adım atmayız. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak, hiçbir girişimin içinde olmayız. Savaş kolay, barış ise zordur. Biz zora talibiz.”
CHP HALKI KANDIRIYOR
Türkiye genelinde yürütülen kentsel dönüşüm projelerinin devam ettiğini hatırlatan Erdoğan, hükümet olarak attıkları her adıma karşı olanların kentsel dönüşüm projelerine de muhalefet ettiklerini vurguladı. CHP ve marjinal sol örgütlerin ‘evime dokunma’ sloganıyla halkı kandırmaya, tahrik etmeye çalıştığını belirten Başbakan Erdoğan, “Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’deki birçok gecekondu mahallesi ne yazık ki bu marjinal grupların, örgütlerin tutunduğu, istismar ettiği, eleman devşirdiği mekanlar haline geldi. Bizim oradaki masum vatandaşımız da açıkçası bu terör örgütlerinin faaliyetlerinden bizar duruma geldi. Gerek CHP gerek yanındaki o sol örgütler, terör örgütlerinin tutunduğu, hayat imkanı bulduğu bu sağlıksız yerleşimlerin ortadan kalkmasını hazmedemiyorlar. Bunların insan gibi, insanca yaşam gibi bir kaygısı yok. Vatandaşım, dedikodulara asla kulak asmasın, asla bu tahriklere prim vermesin” diye konuştu. Erdoğan, Allah’ın izniyle hiç kimseyi mağdur etmeden, hiç kimsenin hakkını zayi etmeden bu dönüşümü sürdürerek, Türkiye’yi modern, sağlıklı, sağlam şehirlerle büyütmeye devam edeceklerini kaydetti.
KILIÇDAROĞLU ÇARK EDEN BİRİNİ
ARIYORSA AYNAYA BAKSIN
Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki toplu açılış töreninde, Midyat’ta kullandığı bazı ifadelerin CHP ve MHP tarafından iki hafta boyunca yoğun şekilde istismar edildiğini hatırlatan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bu sözleri Rize’de söyleyemeyeceğini ifade ettiğini belirtti. “Biz konuştuğumuz yere, kişiye, saate göre dil kullanan bir iktidar, bir siyasi parti hiç olmadık. Hiçbir zaman da olmayız. CHP Genel Başkanı, farklı yerlerde farklı şeyler söyleyen birini arıyorsa, gitsin önce aynaya baksın” diyen Erdoğan, kendi söylediklerini kendisi yalanladığı için namının malum olduğunu bildirdi.
CESARETİN VARSA TUNCELİ’DE DİLE GETİR
CHP’nin Ankara’da, İzmir’de salladığı bayrağı, Hakkari’de sallayamadığını aktaran Başbakan Erdoğan, “Hakkari’de bayrak sallayamayan, buna yüreği yetmeyen biri, çıkıp da bizi farklı yerlerde, farklı konuşmakla itham edemez” dedi. Meclis kürsüsünde CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in, ‘Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz’ sözleriyle aleni ırkçılık yaptığını hatırlatan Erdoğan, “Buna önce tepki gösteriyormuş gibi yaptı ama şu anda bu ırkçı milletvekili ile aynı çizgiye geldi, aynı düzeye indi, aynı şeyleri söylemeye başladı. Bir başka milletvekili Meclis kürsüsünde ağzından çıkanı kendi kulağı duymadığı gibi, kendi grubu da duymuyor ama millet duyuyor. Kendi içinde bu tür haddini bilmez, kendini bilmez, ceddini bilmez tipleri barındıran bir Genel Başkan’dan bir şey olmaz. Bizim, Mardin’de söylediğimizi Rize’de söyleyemeyeceğimizi iddia eden Kılıçdaroğlu, eğer cesaretin varsa o İzmir milletvekilini yanına alsın gitsin o düşünceleri Tunceli’de, kendi memleketinde dile getirsin” diye konuştu.
MARDİN’DE SÖYLEDİĞİMİ
RİZE’DE DE SÖYLEYECEĞİM
Erdoğan, Mardin’de söylediklerini Rize’de de söyleyeceğinin altını çizerek, “Çünkü biz bugüne kadar 81 vilayetin 81’inde milletin diliyle konuştuk ve doğruyu, hakkı cesaretle savunduk. Biz İzmir mitingimizi nasıl ay yıldızlı bayrağın gölgesinde yaparsak, gider Hakkari’de de mitingimizi aynı bayrağın gölgesinde yaptık, yaparız. Kılıçdaroğlu’na, hodri meydan. Buyur Tunceli’ye git, televizyon programında söylediğin millet tanımını Tunceli’ye yap, seni o zaman görelim” dedi. Kılıçdaroğlu’nun, kendi partisinin milletvekilinin, Meclis’te Dersim konusunda yaptığı konuşmaya karşı tavır koyamadığını ifade eden Erdoğan, tavır koymanın irade işi olduğunu dile getirdi.
MİLLİYETÇİYİZ DEDİLER...
Konuşmasında CHP’nin yanısıra MHP’yi de eleştiren Erdoğan, “Onlar ‘milliyetçiyiz’ dediler, milli bankamızın içini boşalttılar. Bugün ‘milliyetçiyiz’ diyenler, milliyetçiliği istismar edenler, bundan 10 yıl önce kamu bankalarını 16 milyar lira zararla bize devretti. Sayın Bahçeli, bunun cevabını ver. Adamların da versin, ama dürüst olarak versin” dedi.
KAFATASLARINI İNCELEMEK İNSANİ Mİ?
Yola çıkarken etnik milliyetçiliğe, bölgesel milliyetçiliğe dinsel milliyetçiliğe karşı olduklarını belirttiklerini hatırlatan Erdoğan, ecdadın millet kavramıyla kastettiği şekilde milliyetçiliğe baktıklarını ifade etti. 1940 yılında İstanbul’da Maarif Matbaası’nda basılan Türk Antropoloji Enstitüsü Tarihçesi’ni gösteren Erdoğan, kitabın içerisindeki resimlerde incelenmiş ve incelenmeyi bekleyen yüzlerce kafatası bulunduğuna dikkat çekti. Kitaptaki iki vesikada gerek Reisi Cumhur olarak Gazi Mustafa Kemal ve aynı şekilde İsmet Paşa’nın da o zaman altında Başbakan olarak imzaları bulunduğunu belirten Erdoğan, “İşin organizatörü durumunda olan İstanbul Darülfunun Emiri Doktor Nurettin Ali Beyfendi’ye bununla ilgili tebrik yazıları yazılmış ve bu kitapçıkta da Şevket Aziz Kansu’nun Türk Antropoloji Enstitüsü tarihçesidir. Ve burada da hepsi A’dan Z’ye yerini alıyor. Şimdi soruyorum: Bu insani midir bu vicdani midir? Bunun, bizim dinimizde, inanç dünyamızda, ruh dünyamızda yeri olabilir mi?” dedi.
HERKES TEK MİLLET OLARAK
KARDEŞÇE YAŞAYACAK
Irkçılığın şeytanla başladığını hatırlatan Erdoğan, “Bu vesileyle 76 milyonun tamamına sesleniyorum: ‘Rabbim, sizi boylar halinde, kabileler halinde yarattı. Ta ki tanışasınız diye’ buyuruyor. Ardından devam ediyor, ‘Allah katında üstünlük takvadadır, yani Allah’a yakın olmak, ondan sakınmadadır.’ ‘Şu ırk, şu ırka üstündür’ demiyor. ‘Şu kabile, şu kabileye üstündür’ demiyor. ‘Hepiniz çamurdansınız, biz tanışasınız diye sizi farklı yarattık’ diyor. Aynı şekilde, sevgililer sevgilisi Peygamberimiz, Veda Hutbesi’nde, ‘Arab’ın Acem’e, Acem’in Arab’a üstünlüğü yoktur’ diyor. Hiç kimse bir başkası karşısında böbürlenmeyecek, kibirlenmeyecek. Hepsi tek bir millet olarak, tek bir çatının altında, tek bir bayrağın altında; bir, beraber, kardeş olacak, kardeşçe yaşayacak” dedi.
CHP VE BDP’NİN MİLLİYETÇİLİK
ANLAYIŞINA PRİM VERMEYİZ
Erdoğan, 1 Mayıs 1920 tarihinde, Atatürk’ün Meclis kürsüsünden ‘Burada maksud olan ve meclisi alinizi teşkil eden zevat yalnız Türk değildir, yalnız Çerkez değildir, yalnız Kürt değildir, yalnız Laz değildir. Fakat hepsinden mürekkep anasırı İslamiye’dir’ konuşmasını hatırlatarak, “Biz CHP gibi ayrımcı bir milliyetçilik tanımını, bu milletin tarihine haksızlık olarak görürüz. Biz MHP gibi öfke ve nefretin, bölme ve parçalamanın diline mahkûm olmuş bir milliyetçiliği asla kapımızdan içeri sokmayız. Biz her anlamda olduğu gibi ırkçılık anlamında da CHP’nin izinden giden BDP’nin milliyetçilik anlayışına asla prim vermeyiz. Biz nasıl tek bir bayrağa inanıyorsak, nasıl tek bir vatana, millete inanıyorsak, aynı şekilde kucaklayıcı millet anlayışıyla kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.
TÜRKİYE ARTIK ASKERİ ARAÇLARINI
KENDİSİ ÜRETİYOR
“Milliyetçiyiz” diyenlerden batık bir ülke devraldıklarını hatırlatan Erdoğan, Türkiye’nin şimdi kendi insansız hava aracını, Altay tankını, roketlerini, savaş gemisini ve savaş helikopterini üreten ülke konumuna yükselttiklerini belirtti. Türk yapımı Göktürk uydusunu uzaya fırlattıklarını hatırlatan Erdoğan, yurtiçindeki tarihi değerler kadar yurtdışındaki Türklere ve eserlerine sahip çıktıklarına dikkat çekti.
PARADAN SIFIRLARI ATTIK AMA
EŞEK GİBİ ANIRMADI
Liradan ‘altı sıfırı atacağız’ dediklerinde birilerinin köşelerinde yazı yazdığını, şimdi bunların hepsinin ulusalcı olduğunu vurgulayan Erdoğan, “‘Taksim meydanında eşek gibi anırırım’ dedi. Herhalde eşek gibi anırmasını bilmediği için çıkamadı. Böyle bir durum var. Şu anda bizim paramız uluslararası paralar karşısında bir değer ifade ediyor. Biz şu anda birçok ülkeyle artık kendi paramızla alışveriş yapar hale geldik. Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun itibarını iade ettik. Böyle bir noktadaydık. Ay yıldızlı bayrağımızı artık dünyanın her yerinde gururla dalgalandırır hale geldik. Bizim milliyetçilik anlayışımız budur” diye konuştu.
HOCALI’NIN HESABI SORULMADI
21 yıl önce 26 Şubat tarihinde Hocalı’da yaşanan katliamı hatırlatan Erdoğan, Ermenilerin Karabağ içinde yürüttükleri katliamın, Hocalı’da trajediye dönüştüğüne dikkat çekti. Katliamlarda 613 masum sivilin hayatını kaybettiğini hatırlatan Erdoğan, “Ne yazık ki ne Karabağ işgalden kurtuldu ne de Karabağ’da yapılan katliamların hesabı soruldu. Azeri kardeşlerimizin acısını yürekten paylaşıyoruz. Azerbaycan’a, Türkiye’nin samimi dayanışma mesajını iletiyorum. Azeri kardeşlerimiz de biz de yakın tarihteki bu insanlık dışı dramı unutmayacak, unutturmayacağız” dedi.
NECMETTİN ERBAKAN’I DA HAYIRLA YÂD ETTİ
Grup toplantısında eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ı da anan Erdoğan, 27 Şubat gününün de eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın ölümünün 2. yılı olduğunu ifade etti. Erbakan’ın büyük devlet adamı, siyaset ve bilim insanı olduğunu söyleyen Erdoğan, “Necmettin Erbakan Hocamızı 2 yıl önce, 27 Şubat’ta Hakk’a uğurladık. Vefatının ikinci seneyi devriyesinde rahmetle yâd ediyor, ‘mekanı cennet olsun’ diyorum” dedi.

CANLI YAYINDA YUSUFELİ BARAJI’NIN TEMELİ ATILDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yusufeli İlçesi’nden AK Parti Grup Toplantı Salonu’na yapılan canlı bağlantıyla, Türkiye’nin en derin barajı olacak olan Yusufeli Barajı’nın temelini attı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile tele konferans yöntemiyle konuşan Erdoğan, barajın 7 yıl yerine 5 yılda tamamlanması için müteahhit firma yetkilileriyle pazarlık yaptı. Pazarlık sonrasında barajın 29 Mayıs 2018 tarihinde tamamlanması kararlaştırıldı” dedi. Erdoğan daha sonra ‘Ya Allah, Bismillah’ diyerek barajın temelini attı.
ERDOĞAN’A DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI
Öte yandan, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Erdoğan’ı kürsüye davet etmeden önce doğum gününü kutladı. Dinleyiciler de konuşmasına başlamadan önce Erdoğan’a, ‘’beraber yürüdük biz bu yollarda’’ şarkısını okudu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23