• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte bir otomobilden daha fazlası

Yeniakit Publisher
2019-12-28 10:02:00 - 2019-12-28 10:18:47
İşte bir otomobilden daha fazlası

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) imzasıyla, ’’Yeniliğe Yolculuk’’ sloganı ile dün görücüye çıkan ve büyük beğeni toplayan milli ve yerli araçlarımız, birçok yeniliği bir arada barındırıyor.

 Buğra Kardan  Gebze 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen tanıtım toplantısında kamuoyunun beğenisine sunulan segmentinin en uzun aks mesafesine sahip otomobilin teknik özellikleri ve üretimine dair detaylar ise şöyle:

Türkiye’nin Otomobili, 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacak. Doğuştan elektrikli modüler platform ile 300+ ve 500+ kilometre menzil opsiyonlarına sahip olacak otomobil, merkeze sürekli bağlı olacak ve güncellemeleri uzaktan 4G/5G bağlantısıyla alabilecek.

Gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketine sahip olan otomobil, 200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Euro NCAP 5 yıldız seviyesine uyumlu, platforma entegre edilmiş batarya ile yüksek çarpışma dayanımı ve yüzde 30 daha fazla burulma direncine sahip olacak. Araç menziline yüzde 20’ye kadar katkı sağlayan geri kazanımlı frenleme de otomobilin önemli özelliklerinden biri olarak öne çıkıyor.

Bursa Gemlik’te kurulacak fabrikanın temeli 2020 yılında atılacak. 2030 yılına kadar ise fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen kendisine ait bir ortak e-platform üzerine 5 farklı model üretecek.

Doğuştan elektrikli

Araçlarda yüzde 100 elektrikli otomobilin önemli özellikleri olacak.

Akıllı teknolojiler ile otomobil ev ve iş yerlerinden sonra üçüncü bir yaşam alanı olacak. Türkiye’nin otomobili bağlantılı altyapısıyla sürekli internetin içinde yerini alacak, internete bağlanabilmek için farklı bir cihaza ihtiyaç duymayacak. Otomobil, tüm akıllı şehir altyapısı, elektrik şebekesi, cihazlar, evler ve binalar ile iletişim halinde olacak ve yaşamın birçok farklı alanında kullanıcısının yerine düşünen bir asistana dönüşecek. İlerleyen yıllarda, özellikle 5G teknolojisinin yaygınlaşmasıyla birlikte bağlantılı otomobil akıllı yaşamın merkezine yerleşecek ve mobilite ekosistemi içinde doğacak yeni hizmetler kullanıcıların hayatına değer katan ve kolaylaştıran farklı bir mobilite deneyimi yaşatacak.

Holografik asistan deneyimi

2023 yılından itibaren dünyada ilk kez Türkiye’nin otomobilinde kullanılmaya başlanacak olan “Holografik Asistan” teknolojisi için hazırlıklar da sürdürülüyor. Bu yenilikçi asistan, sıradan bir sanal gösterge panelinin çok ötesinde bir kullanıcı deneyimi yaşatmak amacı ile ileri göz takip algoritmaları ve holografik üç boyutlu görüntüleme teknolojilerinden faydalanacak.

Düşük toplam sahip olma maliyeti; sessiz, keyifli ve sıfır emisyonla temiz bir sürüş, elektrikli otomobillerin içten yanmalı otomobillere göre sağladığı en temel avantajlar olarak öne çıkıyor.

Devlet desteği verilecek

Proje bazlı devlet desteği verilecek yatırım için Gümrük Vergisi muafiyeti, KDV istisnası, yüzde 100 vergi indirimi, azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıllık sigorta primi işveren hissesi desteği, 10 yıllık Gelir Vergisi stopajı desteği, azami 360 milyon liralık nitelikli personel desteği ile yatırım yeri tahsisi ve alım garantisi sağlanacak.

Gündem oluşturdu

Keyifli ve sıfır emisyonla temiz bir sürüş özelliği öne çıkan yerli araçlar, dün Türkiye’nin gündeminin birinci sırasına oturdu. Türkiye’nin Otomobili, yollara çıkacağı 2022 yılına kadar TOGG’un öncülüğünde yayılımını sağlayacak geniş kapsamlı şarj altyapısı sayesinde evlerde, ofislerde ve yol üzerindeki istasyonlarda şarj edilebilecek. Bağlantılı ve akıllı bir otomobil olmanın sunacağı teknolojik imkânlar ile kullanıcılar otomobillerinin şarjını kolaylıkla planlayıp yönetebilecek.

Bursa’nın  yeni yatırım gururu

Gemlik’te Silahlı Kuvvetlere ait 4 milyon metrekarelik alanın 1 milyon metrekarelik bölümünde kurulacak olan fabrikada 5 ayrı modelde üretim yapılacak. Projenin toplam yatırım değeri ise 22 milyar lirayı bulacak. Yatırımın süresi de 13 yıl olarak belirlenen söz konusu yatırım, yaklaşık 25 bin kişinin hayatına dokunacak. Projeyle birlikte yerli otomobil üretim tesisinde 4 bin 323 kişi istihdam edilecek ve bu kişilerin 300’ü nitelikli personel olacak. Elektrikli otomobilin üretimi yılda 175 bin adet olacak şekilde planlandı.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23