• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstanbullular park ve sahillere akın etti

Yeniakit Publisher
2024-04-01 11:16:00 -
İstanbullular park ve sahillere akın etti

İstanbullular oy kullandıktan sonra günlerini park ve sahillerde değerlendirdi. Bahar havasının yaşandığı kentte park, bahçe ve sahiller pazar gününü yeşillik alanlarda dinlenerek, yürüyüş yaparak, balık tutarak geçirmek isteyenlerle doldu.

İstanbullular, yerel yöneticilerini seçmek için oy kullanmalarının ardından güzel havayı değerlendirerek park, bahçe ve sahillerde vakit geçirdi. Türkiye genelindeki seçmenin büyük bölümünün bulunduğu İstanbul’da, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy verme işleminin saat 08.00’de başlamasının ardından vatandaşlar, demokratik haklarını kullanmak üzere kayıtlı oldukları okullara akın etti. Oylarını kullanan vatandaşlar sonrasında güzel havanın da etkisiyle günlerini park, bahçe ve sahillerde değerlendirmeyi tercih etti.

Yetişkinler deniz havası alarak yürüyüş yaptı, çocuklar paten kaydı

Bu kapsamda, Maltepe’deki Orhangazi Şehir Parkı da vatandaşların vakit geçirdiği yerlerden biri oldu.

Bahar havasının hakim olduğu kentte, kamp masaları ve sandalyelerini alarak parka gelenler, ağaçların gölgesinde dinlendi. Bazı vatandaşlar ise yeşilliklere uzanarak zamanını geçirdi.

Sahil boyunca bazı insanlar deniz havası alarak yürüyüş yaparken, çocuklar da bisiklet sürdü ve paten kaydı.

Üsküdar Sahili de vatandaşların yürüyüş yapmak, balık tutmak, koşmak ve bisiklete binmek için tercih ettiği yerlerden oldu.

“Günümüzü ailemize ayırdık, güzel havanın tadını çıkarıyoruz”

Sahilde yürüyüş yapan Filiz Temel, AA muhabirine, erken saatte oyunu kullandığını, oruç tuttuğu için gününü sahilde yürüyüş yaparak geçirmeyi tercih ettiğini söyledi.

Cansu Kara, annesiyle birlikte oyunu verdikten sonra temiz hava almak için Üsküdar’a geldiklerini dile getirdi.

Oy kullanmadan önce balık tutmaya gelen Birol Cenikli, güneşli havanın tadını çıkardığını, oyunu verdikten sonra eve gidip sonuçların açıklanmasını bekleyeceğini belirtti.

Nakkaştepe Millet Bahçesi’ne ailesiyle birlikte gelen Cansu Yazıcı, önce vatandaşlık görevlerini yerine getirerek oylarını kullandıklarını belirterek, “Günümüzü ailemize ayırdık, bu güzel havanın tadını çıkarıyoruz” dedi.

Sıcaklık 24 derece ölçüldü, trafik rahattı

Öte yandan, İstanbul’da gün içinde en yüksek hava sıcaklığı 24 derece ölçüldü.

Sabah saatlerinde ana yolların boş kaldığı, trafiğin Anadolu Yakası’nda yüzde 4, Avrupa Yakası’nda yüzde 8 ölçüldüğü İstanbul’da, saat 16.00 itibarıyla trafik yoğunluğu da yüzde 22 oldu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Leyl....

Istanbul'u cehresi, dokusu ne kadar degi$mi$. En son 25 yil once gördüm.. :)
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23