• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail genişlemeye devam ediyor! Hermon Dağı'nın Suriye tarafı da işgal edildi

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
İsrail genişlemeye devam ediyor! Hermon Dağı'nın Suriye tarafı da işgal edildi

Suriye'de Esad rejiminin devrilmesinin ardından durumu fırsat bilen katiller ordusundan kritik bir hamle daha geldi ve İsrail-Suriye sınırında yer alan Hermon Dağı'nın Suriye tarafını kontrol altına aldı.

İsrail, Suriye’de Esad rejiminin devrilmesinin ardından Golan Tepeleri ve Suriye’yle arasındaki tampon bölgeye asker sevk etti. İsrail ordusu, İsrail-Suriye arasındaki tampon bölgede yer alan Hermon Dağı’nın Suriye tarafını ele geçirdi. İsrail basınında yer alan haberlerde, Hermon Dağı’nın Suriye tarafının İsrail Hava Kuvvetleri’ne bağlı Shaldag Birimi tarafından direnişle karşılaşmadan ele geçirildiği ifade edildi.

İsrail ordusu, ayrıca İsrail sınırına yakın Suriye’deki Ofaniya, Kuneytra, el-Hamidiye, Samdaniya el-Garbiyye ve el-Kahtaniye köyleri için uyarı yayınladı. Ordu tarafından yapılan uyarıda, "Bölgenizdeki çatışmalar İsrail ordusunu harekete geçmeye zorluyor ve size zarar verme niyetinde değiliz. Güvenliğiniz için evde kalmalı ve bir sonraki duyuruya kadar dışarı çıkmamalısınız" denildi.

Öte yandan İsrail-Suriye sınırındaki Bental Dağı’nı ziyaret eden Başbakan Binyamin Netanyahu, "Biz her şeyden önce sınırımızı korumak için hareket ediyoruz. Bu bölge yaklaşık 50 yıldır 1974’te üzerinde anlaşmaya varılan bir tampon bölge, yani Güçler Ayrılığı Anlaşması ile kontrol ediliyordu. Bu anlaşma çöktü, Suriye askerleri mevzilerini terk etti” demişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hbç

Yahudi köpeklerede sıra gelecek

Artvinli

Terör örgütü Esed yönetiminin düşmesi tarihin çöplüğüne atılmasına Süriye liler kadar bizler de sevindik. İnşallah bütünlüğü korunur halk bir tek vucud olur. Buradan Devletimizi yönetenlere sesleniyorum elimizi çabuk tutup Golan tepelerine iha ve sihalarımızla birlikte gereken mühimmat gönderilsin ve terör devleti İsrail orada durdurulsun bunu yapmasak bizim sınırlara doğru gelmeye çalışacaklar
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23