Bazı yiyecek ve içeceklerin bir arada tüketilmemesi gerekiyor. Doğru sanılarak yapılan yanlışlar, besin değerini yok ediyor.
Demirli gıdaların kalsiyumlu gıdalar ile birlikte tüketilmemesi gerekiyor. İşte doğru bilinen yanlışlar:
Beslenme ve Diyet Uzmanı Beste Alimert Günday, ıspanağı yoğurtla karıştırarak yemenin demirin emilimini azalttığını söylüyor.
Pekmez ve yoğurt, süt ile yumurta birlikte tükeltilmemeli, mümkünse öğün açarak yenilmeli. İki öğün arasında da 2 saat olmasına özen göstermek gerekiyor, çünkü bir yemek ancak 2 saatte sindirilebiliyor.
Balı sıcak su ve sütle tüketmek bir başka yanlış. Bu durumda, baldaki protein, mineral ve enzimler kayboluyor.
gidahareketi.org