• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İSMEK'teki başörtülü kadınlara hakaret eden Yeşim Meltem Şişli'den büyük vurgun! İBB’den üç maaş birden alıyor

Yeniakit Publisher
2020-02-06 13:28:00 -
İSMEK'teki başörtülü kadınlara hakaret eden Yeşim Meltem Şişli'den büyük vurgun! İBB’den üç maaş birden alıyor

İSMEK'ta çalışan başörtülü kadınlara "Bayağı bekar varmış. Organizasyon düzenleyelim itfaiyecilerle, sizi buluşturayım. Kaynaşsınlar, tanışsınlar" diyerek alçakça sözlerle taciz eden İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde üç maaş aldığı ortaya çıktı.

Yeşim Meltem Şişli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı, İGDAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. Şişli, hem Genel Sekreter Yardımcılığı maaşı alıyor, hem de belediye şirketlerden iki maaş alıyor. Şişli'nin toplam maaşının 38 bin TL olduğu ifade ediliyor.

Ödemeler "huzur hakkı" adı altında yapılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şirketleri içinde yönetim kurulu başkan ve yardımcılarına memur maaşlarına ek olarak, 'huzur hakkı' adı altında düzenli aylık ödeme yapılıyor.

'Huzur hakkı' adı altında İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinde yönetim kurulu başkanlarına 15 bin TL, yönetim kurulu başkan vekillerine 11 bin TL ile yönetim kurulu üyelerine 5 TL, genel sekreter yardımcılarına 12 bin TL, daire başkanlarına 7 bin TL ve danışmanlarına 10 bin TL düzenli aylık ödeme yapıldığı ifade ediliyor.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sağlam: Şişli bize "bu paraya bu iş mi yapılır" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden 27 Ocak'ta çıkarılan İSMEK bölge sorumlusu 14 kadın, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun ardından açıklamada bulunan İSMEK bölge sorumlularından Sümeyra Sağlam, şunları söyledi:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli bize 'Siz bu işleri nasıl yapıyorsunuz?' dedi, biz de 'Kendi araçlarımızla yapıyoruz' dedik. 'Belediye araç vermiyor mu?' dedi, 'Hayır vermiyor, kendi araçlarımızı kullanıyoruz' dedik. Yeşim Meltem Şişli, 'Bu paraya bu iş mi yapılır? Bu parayla otobüse minibüse nasıl biniyorsunuz? Siz başörtülüleriniz ile otobüse minibüse in-bin terlemiyor musunuz? Başörtülülerinizle zor olmuyor mu? Hatta kokuyorsunuz' dedi. Bunu bile söyleyebildi. Duyduğumuz cümlelere inanamadık. 'Başörtülerinizle zor olmuyor mu?' dedi. Bunu birkaç defa tekrar etti. Biz gerekli açıklamaları kendisine yapsak da böyle bir üsluba alışık değiliz, böyle bir yönetim şekline de alışık değiliz. Biz yöneticilerimizden bugüne kadar böyle bir ifade duymadık."

Sabah

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Yeşim Meltem Şişli açıklaması" target="_blank">
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Yeşim Meltem Şişli açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Yeşim Meltem Şişli açıklaması

Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Yeşim Meltem Şişli açıklaması

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmet

Zıkkım yiyin haram olsun ALLAH belanızı versin bu paralar size kefen parası olsun

diyarbakırlı

Devlet malı hala da deniz midir Allah aşkına. hem devleti soymaktalar hem de milleti aşağılamaktalar. Bu millet ahmakmıdır ki bu tip soytarılar hem devletimize hem de milletimize hakaret etmekteler.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23