• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsmail Demir sözlerine Rusya'dan cevap: Biz hazırız

Yeniakit Publisher
2021-10-19 15:16:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
İsmail Demir sözlerine Rusya'dan cevap: Biz hazırız

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ABD'nin F-35'in ardından F-16 satışını da dondurması halinde Türkiye'nin Rus Su-35 ve Su-57 savaş uçaklarını satın alabileceğini ifade etti. İsmail Demir'in sözlerini değerlendiren Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Direktörü Dmitriy Şugayev, "Ankara buna karar verirse müzakereye hazırız" dedi.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında, Türkiye'nin ABD'ye F-16 teklifi ile ilgili değerlendirmelerde bulunmuştu.

Demir, ABD'nin F-35 gibi F-16 konusunda da zorluk çıkarması ihtimaliyle ilgili, "Türkiye çaresiz değil, bizim hep söylediğimiz şu: Bir ürün insan yapımıysa yaparız. Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz" diyerek, Rus Su-35 ve Su-57 jetlerini alternatif olabilecek uçaklar olarak işaret etti.

"Müzakereye hazırız"

Demir'in açıklamaları, Rus basınında geniş yankı bulurken, Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi Direktörü Dmitriy Şugayev RIA Novosti'ye konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şugayev, Ankara'nın satın almaya karar vermesi halinde Rusya'nın Su-35 ve Su-57 avcı uçaklarının satışını müzakere etmeye hazır olduğunu söyledi.

Başkan Erdoğan: Teklif ABD'den geldi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin ABD'den 40 adet F-16 satın alacağı yönündeki haberlerle ilgili açıklama yaptı. Angola ziyareti öncesinde basın toplantısı düzenleyen Erdoğan "Bu konu F-35 konusuyla bağlantılı bir konu. 1 milyar 400 milyon dolar F-35'ler için yapmış olduğumuz ödeme söz konusu. Ve bu ödemeler karşısında ABD'nin böyle bir teklifi söz konusu oldu" dedi.

star.com.tr

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Barış

Müttefik olduğumuzu her zaman sözde teyit edenler iş bir alım satıma geldimi dur orda yaptırım var bu nasıl Müttefiklik Türkiye olarak alternatif bulmak zorunda bu Rusya İngiltere Fransa veya başka ülke olabilir hepsinide aynı ülkeden almakta mantıklı olmaz dengeyi korumak açısından biriyle aran açılınca diğerinden almak için

Abbas

Vermez isen ya alırız ,yada yaparız İnşaallah.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23