Sağlık deposu bir çorba tarifi arıyorsanız; kesinlikle doğru yerdesiniz. İşte, tam kıvamında ısırgan otu çorbası tarif...
Sağlık deposu bir çorba tarifi arıyorsanız; kesinlikle doğru yerdesiniz. İşte, tam kıvamında ısırgan otu çorbası tarif...
Isırgan otu çorbası nasıl yapılır?
Malzemeler:
- Yarım kilo ısırgan otu
- 1.5 su bardağı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı nane
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Sıvıyağ
Isırganları temizlerken mutlaka elinize eldiven geçirin.
Isırgan yapraklarını güzelce ayıklayıp yıkayın.
Ayıklanan yaprakları bir miktar suyla haşlayın.
ÖNE ÇIKAN VİDEO
Haşlama suyundan bir su bardağı ayırıp, kalanını süzün.
Süzülen yaprakları tekrar tencereye alın ve ayırdığınız bir bardak suyu ilave edin.
Otları blendardan geçirin.
Blendardan geçirilen ısırgan otunun üzerine birkaç bardak daha su ilave edip, ocağa alın.
Isınmaya başlayan çorbanın içerisine mısır ununu yavaş yavaş ekleyin. Bu aşamada sürekli olarak karıştırmaya özen gösterin.
Çorbayı ocaktan indirmeden sarımsağı, baharatını, tuzunu ekleyin.
Birkaç taşım kaynadıktan sonra çorbayı ocaktan indirin.
Bir tavada yağı ısıtın ve naneyi kızdırın.
Hazırladığınız yağlı sosu altını kapattığınız çorbaya ilave edip karıştırın.
Afiyet olsun.