• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İş Bankası çakıldı

Yeniakit Publisher
2016-01-20 19:49:00 - 2016-01-20 20:04:15
İş Bankası çakıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiden sorumlu başdanışmanı Yiğit Bulut'un, hilafet için gönderilen paralarla kurulan İş Bankası'nın devlete iade edilmesi gerektiğine dikkat çeken açıklamalarının ardından bankanın bugünkü hisseleri dibe vurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiden sorumlu başdanışmanı Yiğit Bulut, hilafet için Hindistan ve Pakistan Müslümanları tarafından gönderilen ancak 1924'te Mustafa Kemal tarafından el konulan paralarla kurulan İş Bankası'na "el konması" mesajı verdi. Yiğit Bulut'un açıklamalarının ardından İş Bankası'nın bugünkü hisseleri dibe vurdu. Dün borsayı 4.53'ten kapatan İş Bankası hisse senetleri Yiğit Bulut'un, akşam saatlerinde TRT Haber’de sarf ettiği sözlerden sonra 4,37'ye kadar düştü.

PARTİNİN BANKASI OLAMAZ

TRT'deki programda konuşan Yiğit Bulut, İş Bankası'nın Hindistanlı Müslümanların gönderdiği parayla kurulduğunu gündeme getirerek, "CHP'nin banka içinde organik bir bağı olamaz. Bu bankanın acilen millete iade edilmesi gerekiyor, hemen kamu bankası haline getirilmeli" demişti.

Bulut, "Cumhurbaşkanlığı'na, arkasında 16 devleti temsil eden forsuna, bu millete, bu devlete, halkın seçip de oturttuğu isme, bir makama, bu kadar fütursuzca, kendini kaybetmişçesine saldırabiliyorsan, ben senin ipinin dışarıda olduğunu düşünürüm. Ve böyle bir ortamda o bankanın senin organik kontrolünde olması mümkün değil. Halkın malıdır, acilen halka iade edilmelidir." şeklinde konuşmuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23