• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran’dan tüm dünyaya İsrail çağrısı: Bunu derhal yapın!

Yeniakit Publisher
AA Giriş Tarihi:
İran’dan tüm dünyaya İsrail çağrısı: Bunu derhal yapın!

Terör devleti İsrail şiddetli saldırılarını sürdürdüğü Gazze ve Lübnan’ın ardından Suriye’nin başkenti Sam’ı vurmasına tepki gösteren İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, İsrail’e karşı silah ambargosu uygulanması, Birleşmiş Milletler’den çıkarılması ve İsrail liderlerinin yargılanıp cezalandırılması gibi somut ve etkili adımlar atılmasını talep etti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, İsrail ordusunun Suriye’nin başkenti Şam’daki Seyyide Zeyneb bölgesine düzenlediği ve 7 kişinin hayatını kaybetmesine, 20 kişinin yaralanmasına yol açan saldırıyı kınadı.

İsrail’in Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve ulusal egemenliğine yönelik saldırıları sürdürürken, aynı zamanda Gazze ve Lübnan’da soykırımlarına devam ettiğine dikkat çeken Bekayi, bu suçların ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin koşulsuz desteğiyle sürdüğünü ve bu ülkelerin İsrail’in soykırım ve savaş suçlarına ortak olduğunu belirtti.

İsrail’in Filistinlilere yönelik soykırımı ile Lübnan ve Suriye’ye yönelik saldırıları karşısında uluslararası kuruluşların sessiz kalmasını kınayan Bekayi, İsrail’e karşı silah ambargosu uygulanması, Birleşmiş Milletler’den çıkarılması ve İsrail liderlerinin yargılanıp cezalandırılması gibi somut ve etkili adımlar atılmasını talep etti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Eyman

Köp. oğlu kâfir Beşar Esad ne diyor, nerde o vahşi köp. Ek

Koparan

BM'yi kim, ipliyor? Uyanin artik uyanın..?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23