• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran’dan saldırganlara ikaz! ‘İşgalciler hezimeti kabul edip oradan ayrılsın’

Yeniakit Publisher
2019-09-09 14:00:00 -
İran’dan saldırganlara ikaz! ‘İşgalciler hezimeti kabul edip oradan ayrılsın’

ABD'yi üstü kapalı uyaran İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Afganistan’da mevcut durumdan dolayı kaygılarını belirterek 'işgalcilerin hezimeti kabul ederek Afganistan’ı terk etmelerini' istedi.

ABD'yi üstü kapalı uyaran İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Afganistan'da mevcut durumdan dolayı kaygılarını belirtti ve 'işgalcilerin hezimeti kabul ederek Afganistan'ı terk etmelerini' istedi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif,  yaptığı açıklamada Afganistan'da bulunan yabancı işgal güçlerinin Afganistan'daki yeni durumu su istimal ederek yeni bir saldırganlık dönemi başlatmamaları yönünde ikazda bulundu.

İrna'da yer alan habere göre Zarif, tüm çatışan taraflardan sükunetlerini korumalarını isteyerek, daimi bir ateşkes elde edene kadar sivillerin öldürülmelerinden kaçınmalarını istedi.

Zarif ayrıca, İran'ın Afganistan'ın egemenlik hakkına saygı duyduğunu belirtti ve kan dökülmesini durdurmak için tüm Afgan gruplarla istişare ve müzakereler konusunda hiçbir çabayı esirgemeyeceğini söyledi.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

suleyman aydoğan

iranın samimi olduğuna inanmıyorum; çünkü afganistanın abd tarafından işgaline iran yardım etti.

Eyman

İşte senden bunu bekliyoruz ey İran, indimizde suriye topraklarına gömdüğün şeref ve haysiyetli duruşu, Afganistan'da kurtarmaya çalışırken, Suriye kara bir lekendir!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23